Esti fermier? Ia aceste masuri de protectie

Esti fermier? Ia aceste masuri de protectie

Pentru a pune pe picioare o ferma ai nevoie de cunostinte serioase in domeniul cresterii animalelor. Nu e , insa, suficient. Daca , de exemplu, cresti animale mari,vei avea nevoie de gard electric. In mare, e nevoie de aplicarea a 3 masuri de protectie pentru ca ferma ta sa punctioneze la parametri optimi.

Fermieri. Masuri de protectie. Gardul electric. In cazul in care cresti animale mari(bovine), vei avea nevoie de garudri electrice pentru cresterea in siguranta a animalelor. Gardul electric(bazat pe impulsuri reglabile) va tine departe de pasune animalele salbatice care pot ataca bovinele. In plus, animalele domestice vor fi descurajate sa paraseasca perimetrul destinat pasunatului. Astfel de dispozitive se gasesc in marile lanturi de bricolaj, dar si online. AI grija, insa, daca vei comanda pe internet un gard eletric! Cumpara doar de pe site-uri cunoscute! Altfel risti sa iei o teapa online.

Fermieri. Masuri de protectie. Echipamentul. Este evident ca , in functie de natura activitatii, va trebui sa achizitionezi echipament specializat. Salopetele de lucru sunt necesare mai ales atunci cand lucrezi cu diverse substante chimice, dar si pentru a preveni hainelor. De asemenea, vei avea nevoie de cizme de cauciuc, daca ferma ta se bazeaza pe cresterea de animale. Acestea ofera protectie impotriva umezelii, murdariei si posibilelor riscuri asociate cu mediul in care desfasori activitatea. Tot din categoria echipamentelor esentiale face parte si casca. Ea e foarte utila, mai ales daca operezi diverse utilaje. Astfel, vor fi reduse simtitor riscurile unor accidente de munca. Sa nu uitam, evident, de trusa de prim-ajutor, obligatorie in aceste situatii. Gasesti echipamentele potrivite firmei tale atat in magazinele de bricolaj, cat si pe site-uri de specialitate.

Fermieri. Masuri de protectie. Igiena. Pentru a evita imbolnavirea animalelor, normele de igiena sunt esentiale. Utilizeaza numai substante sigure pentru animale atunci cand igienizezi spatiile. Inainte de igienizare, muta animalele pana termini. Nu uita sa colectezi in mod corect deseurile, astfel incat sa ramai intr-un cadru legal.

Citeste si: Cum sa infiintezi un ABATOR. Conditii complete

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceapa are nevoie de fertilizare, mai ales daca solul nu este foarte bogat in nutrienti. Exista diversi...
Stirul este considerat de multi o simpla buruiana, care are proprietati toxice pentru porci sau vite. Pentru...
Pastarnacul este o radacinoasa foarte populara in Romania. Se foloseste in supe si mancaruri specifice, avand un...