Sfaturi pentru o gradina de basm. Plante care infloresc noaptea

Sfaturi pentru o gradina de basm. Plante care infloresc noaptea

Nu toate florile ar trebui admirate pe timp de zi. Unele dintre ele pot adauga o nota speciala intregii gradini abia dupa apusul soarelui. Aceste minunatii, cum ar fi floarea de ciocolata(margareta)sau floarea-lunii, isi dezvaluie frumusetea pe timp de noapte.

Plante superbe care infloresc pe timp de noapte:

1. Iasomie-de-gradina(Philadelphus/Mock Orange). Aceste flori au un parfum moale de citrice, care atrage fluturii si insectele , o floare perfecta pentru polenizare. In 1931 a fost numita floarea statului Idaho.

2. Floarea-lunii. Daca esti suficient de rapid, poti vedea aceasta minunata planta inflorind. Are nevoie de doar cateva minute pentru a se deschide. Se intampla la sfarsitul zilei, oferind un spectacol superb.

3. Nufar Nymphaea roz. Aceasta floare este ideala, daca ai un iaz. Ai grija cate flori folosesti, deoarece acest nufar se raspnadeste rapid. Asadar, ar fi bine sa ai un iaz suficient de mare.

4. Plamanarica(Pulmonaria). Aceasta floare estet cunoscutesi sub denumirile de mierea ursului, tata oii, albăstrea. Se potrivesc de minune intr-o gradina mai umbrita.

5. Luminita Noptii(Oenothera biennis). La origini, aceasta floare se numea primul trandafir al anului, chiar daca nu provine din familia trandafirilor. Numele vine de la faptul ca seamana cu un trandafir si infloreste in primele luni ale anului.

6. Acul lui Adam(Yucca filamentosa). Daca ai o gradina cu sol mai saracacios , aceasta floare este ideala. Supravietuieste in pamant mai uscat si sarac, este tolerant la caldura si la sare, rezistand atacurilor animelor precum iepurii si chiar cerbii.

7. Floarea de la ora 4(barba imparatului/Mirabilis Jalapa). Aceasta floare se deschide incepand de dupa-amiaza tarziu pana dimineata devreme. De aici si denumirea. Este originara originari din Mexic. Se spune ca aztecii o cultivau in scopuri medicale si decorative.

8. Gladiolus tristis (Gladiol de noapte). In latina, gladiolus inseamna sabie. Se crede ca gladiatorii romani purtau aceste flori la gat pentru a-i ajuta sa castige luptele.

9. Silene Nutans(Nottingham Catchfly) . Aceasta floare a fost descoperita pe zidurile istorice ale castelului Nottingham din Anglia. De aici si denumirea.

10. Epidendrum nocturnum( Orhidee de noapte.) Exista peste 25000 specii de orhidee in intreaga lume, fiind descoperite din ce in ce mai multe in fiecare an. Din pacate, aceasta specie a devenit din ce in ce mai rara in toata lumea.

11. Tuberoza. Aceste flori nu numai ca aduc eleganta unei gradini, dar se si consuma in anumite supe de legume.

Citeste si: Plante usor de intretinut. Ele pot trai si fara tine

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Semintele de flori si de alte plante se gasesc, de obicei, in pepiniere si in magazinele de...
Iubesti florile? iti place sa ai gradina plina de culoare si miresme pe tot parcursului anului? Atunci...
Daca sunteti pasionati de gradinarit, exista o serie de pasi simpli de urmat, indiferent de locatia gradinii...