Cum sa transplantezi trandafirii

Cum sa transplantezi trandafirii

Trandafirii nu sunt greu de transplantat. Trebuie doar sa respecti cateva reguli simple, cum ar fi mutarea intr-un loc curat, fara buruieni sau alte plante. Trandafirul se dezvolta cel mai bine cand creste singur sau in preajma altor trandafiri.

Cand sa transplantezi trandafirii. In doua perioade ale anului se recomanda sa muti trandafirii. Primavara devreme si toamna devreme(sfarsit de august, pana la jumatatea lunii septembrie).

Cum sa transplantezi trandafirii:

- alege un loc in gradina fara buruieni si alte plante. Alege un loc definitiv, de unde sa nu fii nevoit sa mai muti trandafirii. Curata locul de buruieni. Asigura-te ca este o zona a gradinii unde razele soarelui ajung din belsug.

- asigura-te ca solul este bine drenat. Trandafirilor nu le place solul prea umed. Testeaza pamantul in care urmeaza sa muti trandafirii. Sapa o gaura lata de 30-46 cm si adanca pe aceleasi dimensiuni. Umple gaura cu apa. Daca apa nu se scurge rapid, inseamna ca solul nu e bine drenat. Poti imbunatati calitatea solului, adaugand materie organica(compost).

- pregateste noua casa a trandafirului. Cu ajutorul unei sapaligi, sapa o gaura de 38-40 cm adancime si 30-32 cm latime.

- formeaza o movilita in centrul gropii, inalta de 2,5 – 5 cm. Aceasta va ajuta la fixarea trandafirului.

- sapa cu atentie in jurul tandafirului si scoate-l cu tot cu pamantul fixat pe radacina. Asigura-te ca nu rupi planta . Trandafirul iti va arata cat trebuie sa sapi atat pe circumferinta cat si pe adancime pentru a-l scoate intreg. Sapa pana cand poti introduce lopata sub planta pentru a o scoate cu usurinta.

- introdu trandafirul in noua sa casa si acopera gaura pe jumatate cu pamant. Plaseaza radacina deasupra movilitei. Reumple usor gaura din jurul plantei cu solul pe care l-ai sapat mai devreme. Opreste-te cand este pe jumatate plin.

- uda planta. Uda solul din abundenta cu ajutorul unei stropitori. Asteapta pana apa intra bine in pamant. Daca solul e bine drenat, nu ar trebui sa dureze mai mult de 5 minute.

- acopera complet restul gaurii si uda planta din nou. Daca e seceta, uda planta la 2 zile.

- pentru a preveni aparitia buruienilor, aplica compost la baza plantei.

- dupa transplantare, foloseste un ingrasamant special pentru trandafiri.

Citeste si:

>> Cum se taie trandafirii

>> Cum sa cresti rezistenta trandafirilor. Trucul pe care nu ai voie sa il ratezi

>> Cum sa inmultesti BUTASII de TRANDAFIR

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Te-ai saturat de acnee? Vrei sa ai, in sfarsit, un ten luminos, stralucitor? E timpul sa folosesti...
Trandafirul reprezinta intotdeauna un cadou special. Din pacate, e un dar care creeaza impact pe termen scurt,...
Ceaiul din petale de trandafir intareste sistemul imunitar, protejeaza ficatul de diferite afectiuni, este bogat in vitaminele...