Il recunosti? E unul dintre cei mai frumosi trandafiri. Poate fi in gradina ta!

Il recunosti? E unul dintre cei mai frumosi trandafiri. Poate fi in gradina ta!

Trandafirii sunt printre cele mai apreciate flori, reprezentand, parca de cand e lumea, romantismul, pasiunea, frumusetea dar si sensibilitatea. Exista nu mai putin de 150 specii si mii de hibrizi. Din toata diversitatea de trandafiri, unul ne-a atras atentia in mod special. E superb si destul de dificil de gasit in florarii. Ne fererim la Osiria.

Trandafirul Osiria e special mai ales datorita culorii sale. Imbina superb rosul cu albul, iar parfumul sau este puternic. Provine din Germania si poate fi crescut in gradina, desi e destul de pretentios.

Cum sa cresti trandafiri Osiria in gradina.

- cumpara seminte si sadeste-le(le vfei gasi destul de greu si la punga mixta). Multi cumparatori s-au vaitat ca nu le-a iesit nimic, insa asta nu e un motiv sa te lasi pagubas.

- treci prin toate etapele cresterii trandafirilor(vezi AICI etapele), punand mai mare accent pe boli si pe pradatori. Osiria e foarte sensibil la boli precum mucegaiul pudrat;

- odata ce ai reusit sa cresti trandafii Osiria, acestia vor deveni din ce in ce mai puternici pe masura ce vor imbatrani;

- daca ti-e teama de nereusita, poti incerca sa cresti alte soiuri de trandafir in doua culori, unele mai rezistente. Ne referim, in principal, la trandafirul Gemeni si la trandafirul Nostalgie.

Citeste si: Cum sa ingrijesti trandafirii japonezi

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Esti mare amator de ceaiuri? Daca da, ar fi cazul sa incerci o reteta aparte. Ne referim...
Dulceata de trandafiri! Este imposibil sa nu fi auzit de ea. Cel mai probabil, ai si gustat-o....
Trandafirii sunt printre cele mai populare flori din gospodariile romanilor si nu numai! Indiferent de soi, ne...