Cum sa te aperi de fulgere?

 Cum sa te aperi de fulgere?

Afla cum sa te aperi de fulgere daca te prinde pe nepregatite o furtuna cu descarcari electrice. 

Cauta urgent un adapost. Daca nu sunt cladiri in apropiere, gaseste rapid un adapost alternativ.

Iata ce trebuie sa faci, in functie de adapostul gasit:

Daca esti masina nu vei pati nimic, deoarece daca fulgerul loveste un autovehicul, acesta trece prin metal in pamant si nu te va afecta.

Ai grija daca esti in afara masinii sa nu atingi metalul, deoarece te poti electrocuta si muri.  

Daca esti intr-o cladire de orice fel (casa de la tara, sopron, sura, etc) nu folosi aparate electronice, deoarece daca fulgerul loveste casasau o linie de curent, acesta te poate electrocuta.

Daca nu exista niciun adapost in apropiere, ghemuieste-te intr-un sant. Evita obiectele inalte, deoarece acestea atrag fulgere.

Niciodata sa nu te ascunzi sub copaci, in timpul unei furtuni, deoarece acestia sunt incarcati cu sarcina pozitiva si exista o mare probabilitate sa fie loviti de fulger. Totodata, fulgerele lovesc cele mai inalte obiecte.

Este bine de stiut ca fulgerele pot lovi de mai multe ori in acelasi loc, asadar nu vei fi in siguranta intr-un loc care a fost deja lovit de fulger.

Ai rabdare sa treaca furtuna. Asteapta in jur de 30 de minute de la ultimul fulger,deoarece e posibil sa se repete, in acest interval de timp.

Daca ti se electrizeaza parul, inseamna ca e posibil sa fulgere din nou, asadar stai in adapost, pana cand trece furtuna.

Pont

Daca esti prins in mijlocul unei furtuni este indicat sa nu folosesti umbrela, sa nu tii chei in buzunar si sa iti scoti cerceii, deoarece aceste obiecte pot atrage fulgerele. Arunca aceste lucruri cat mai departe, intr-un loc ferit, de unde le vei putea recupera dupa furtuna.

Etichete: fulgere, furtuna, adapost

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular,...
Nu conteaza daca v-ati pierdut in salbaticie, daca sunteti ranit, nu aveti echipament pentru camping sau pur...