Cum sa scoti un inel intepenit pe deget

Cum sa scoti un inel intepenit pe deget

Ti s-a blocat inelul/verigheta pe deget? Probabil ca ni s-a intamplat tuturor. Se intampla, de obicei, cand mana se umfla. Retentia de apa, o infectie, problemele renale sau o contuzie sunt printre principalele cauze. In aceste momente, simti ca inelul te strange insuportabil si incerci sa il scoti. Daca mana e prea umflata, bijuteria nu va iesi in mod natural. Exista, insa, cateva metode prin care ai putea sa-l scoti.

Cum sa scoti inelul/verigheta intepenit/a pe deget:

Ridicarea bratului. Degetele sunt umflate. Asta inseamna ca zona este prea vascularizata. Asadar, ridica bratul cu probleme pentru circa 3 minute, cu varfurile degetelor in sus. Sangele in exces ar trebui sa se retraga, iar degetele se vor dezumfla atat cat sa poti scoate bujuteria.

Apa rece reduce edemul si dezumfla mainile. E suficient sa tii mana in apa pret de cateva minute. Vei observa ca degetele vor incepe sa se dezumfle.

Crema. Dupa ce ai aplicat metodele de mai sus, e cazul sa folosesti o crema de maini pentru a facilita scoaterea inelului buclucas. Daca nu ai o astfel de crema, poti folosi sapun, ulei alimentar sau chiar gel de dus. Maseaza degetul si incepi sa rotesti cu grija inelul spre exterior.

Ata dentara. Daca metodele de mai sus nu functioneaza, incearca prin intermediul unei ate dentare/ panglici. Infasoara ata suficient de strans in jurul degetului. In momentul in care ajungi la inel, introdu ata prin acesta. Da putina crema pe ata, apoi roteste bijuteria peste ata, pana reusesti sa il scoti.

Medicul. Este posibil ca metodele de mai sus sa nu functioneze. In acest caz, apeleaza rapid la medicul specialist. Nu sta pe ganduri! Ar putea aparea complicatii(blocaje la nivelul vaselor de sange) cu inelul strans pe deget.

Citeste si:  Cum sa deschizi capacul unei sticle cu inelul?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cu fiecare taietura sau zgarietura se va forma o crusta sau ceea ce , in limbaj popular,...
Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim...