Imbracaminte. De ce e preferabil sa porti haine din bumbac

Imbracaminte. De ce e preferabil sa porti haine din bumbac

Alegerea hainelor este foarte importanta, atat din punctul de vedere al esteticii, cat si al sanatatii. Te sfatuim sa porti, in general, haine din bumbac. Iata care sunt avantajele fata de alte tipuri de tesaturi:

Avantajele purtarii hainelor din bumbac:

Risc scazut pentru persoanele cu alergii. Bumbacul e hipoalergenic, asa ca va proteja persoanele cu astm si piele sensibila. Nu provoaca iritatii, deoarece este moale si natural. In plus, bumbacul nu contine substante chimice, precum nailonul sau poliesterul.

Natural si sigur. Bumbacul este natural, ceea ce inseamna ca e si biodegradabil. Astfel, imbracamintea creata exclusiv din bumbac este ecologica!

Confortabil. Pielea se obisnuieste rapid cu bumbacul, asa ca te vei simti grozav in astfel de haine. In plus, nu e un material dur, care sa stranga, deci te vei simti si relaxat/a.

Piele uscata, transpiratie estompata. Bumbacul nu retine umezeala si transpiratia, un aspect esential in lunile toride de vara! Aerul circula si mentine pielea racoroasa. Iar cand transpiri, articolul vestimentar din bumbac absoarbe umiditatea!

Nu  electrizeaza. Scanteile de curent nu sunt deloc placute. Probabil, ti s-a intamplat si tie sa te atingi de un obiect metalic si sa te curentezi. Se intampla, uneori, si atunci cand intri in contact cu alta persoana. Nu se va intampla, insa, daca porti bumbac! Doar tesaturile sintetice, precum poliesterul, provoaca reactii de electricitate statica.

Bun si ieftin. Bumbacul nu e deloc scump. Chiar si brand-urile au preturi rezonabile pe segementul bumbac!

Rezistent si usor de intretinut. Bumbacul rezista peste ani. Nu se distruge rapid prin spalare! Si daca se intampla sa rupi o haina din bumbac, o poti coase fara mari probleme! Nu se va observa, daca o faci bine! De asemenea, bumbacul nu are nevoie de o atentie speciala. Nu trebuie sa ii faci spalare uscata sau profesionala.

Usor de gasit. Hainele din bumbac se gasesc peste tot si cum spuneam mai sus nu sunt deloc scumpe!

Citeste si: Cum sa recunosti hainele de calitate indoielnica

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Camasa din bumbac pe care abia ai cumparat-o e prea mare? Tricoul preferat, de asemenea? Nu te...
Versace este o casa de moda italiana ce, banuim, nu mai are nevoie de nicio prezentare. Daca...