Moda. Tendintele revin mereu. Iata 7 exemple elocvente

Moda. Tendintele revin mereu. Iata 7 exemple elocvente

Ai , uneori, un deja-vu, cand intri intr-un magazin de haine si de alte articole vestimentare ? Nu esti singurul/a caruia/eia i se intampla. Tendintele modei dispar si reapar, la un moment dat. In acest articol, iti vom enumera cateva dintre trendurile vestimentare care revin mereu in forta.

Moda. Tendintele revin mereu. Iata 7 exemple elocvente:

1. Pantaloni largi. Mare si larg. Cam despre asta era moda anilor 90, inclusiv pantalonii. Mai jos(stanga) avem o imagine cu adolescenta Kim Kardashian in pantaloni largi. Treizeci de ani mai tarziu, tendinta pantalonilor largi a revenit, asa cum se poate observa la celebritati precum Hailey Bieber, care isi creeaza look-ul pe pantaloni largi, un hanorac decupat si o palarie tip pescar(imaginea din dreapta).

 

2. Ochelari de soare colorati. Acesti ochelari au fost vazuti pentru prima data in anii 60 si 70, in special la celebrul Elton John. Doua decenii mai tarziu, personalitati din anii 90 precum Justin Timberlake, care atunci facea parte din trupa NSYNC, au preluat tendinta. Trendul a reaparut in 2020, ca urmare a influentelor in moda TikTok si Y2K.

 

3. Salopeta. Salopetele din denim faceau furori in anii 90, dar nimeni nu prefera nuantele de culori stralucitoare folosite de celebra trupa TLC. Pana in 2016, Ariana Grande a aparut ca al patrulea membru al TLC in pantaloni largi din denim, ca in anii 90.

 

4. Camasa supradimensionata. Camasile supradimensionate nu mai sunt doar pentru perioada de somn. Aceste piese vestimentare aparute in trendul anilor 90 au revenit la moda si pare ca nu vor mai disparea. De la camasi, la butoni albi si pana la tricouri grafice sau topuri largi, vestimentatia supradimensionata ofera versatilitate, confort si stil.

 

5. Coafura beehive(stup de albine). Aparuta pentru prima data in anii 1960, coafura beehive a fost creata de stilistul Margaret Vince Heldt din Chicago. Ea a fost inspirata de un fes de catifea care avea decoratiuni cu margele ce aratau precum niste albine. Dupa anii 60, acest stil a fost readus in prim plan in anii 2000 de catre Amy Winehouse. Douazeci de ani mai tarziu, Dua Lipa a aparut cu o coafura beehive la Brit Awards 2021.

 

6. Cardigan. Numit dupa generalul armatei britanice, al 7-lea conte de Cardigan, James Thomas Brudenell, aceasta jacheta tricotata practica a fost purtata pentru prima data in anii 1800, fiind foarte calduroasa pe timp de razboi. De atunci, cardiganul a devenit un obiect vestimentar produs in masa.

 

7. Borseta de brau. Probabil crezi ca aceasta borseta este o simpla intoarcere in anii 80 sau 90. in realitate, un obiect asemanator a fost purtat in urma cu 5000 ani de catre Otzi, Omul de Gheata(Otzi a trait intre 3350 si 3105 i.Hr. Mumia sa naturala a fost descoperita in septembrie 1991 in Alpii Otztal,  la granita dintre Austria si Italia). Borseta de brau revine, asadar, mereu in prim planul modei. De ce? Simplu! E utila si are un caracter practic.

 

Citeste si: Greseli frecvente facute in cabina de proba

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Regalitatea britanica si moda au mers mereu mana in mana, pastrand linia elegantei si a decentei vestimentare....
Vara, caldura, soare, mare, dar si disconfortul pe care canicula o creeaza adesea. Tocmai de aceea trebuie...
Culoarea parului este importanta in alegerea hainelor. Esti bruneta? Atunci, se stie ca te reprezinta pasiunea, atentia,...