10 aditivi alimentari ce trebuie evitati

10 aditivi alimentari ce trebuie evitati

Aditivii alimentari sunt niste substante adaugate in alimente, pentru a le conserva si a le imbunatati gustul si aspectul.

Exista aditivi naturali, cum ar fi otetul sau sarea si aditivi artificiali, a caror numar a crescut, in mod substantial, o data cu popularitatea alimentelor procesate, in cea de-a doua jumatate a secolului XX, in ciuda atentionarilor specialistilor, cum ca pot dauna grav sanatatii.

Iata 10 aditivi alimentari ce trebuie evitati:

1. Siropul de porumb bogat in fructoza este un indulcitor foarte ieftin, prezent in sucurile carbogazoase si in cele naturale, in sosurile de salata la borcan, in unele cereale si in gustarile procesate. Consumul excesiv al acestui aditiv poate cauza obezitate, creste riscul aparitiei sindromului metabolic, produce cresterea glicemiei, trigliceridelor si a tensiunii arteriale, duce la acumularea de grasime in exces pe abdomen, crescand nivelul colesterolului nociv, poate cauza diabet de tip 2, boli cardiace si poate provoca atacuri de cord sau cerebrale.

2. Glutamatul monosodic  este un aminoacid non-esential, folosit ca aditiv alimentar, pentru a imbunatati perceptia gustului alimentelor chinezesti, a supelor si produselor din carne procesata si a legumelor. Acesta este obtinut printr-o procesare industriala artificiala, produce dependenta si poate cauza anumite afectiuni, printre care se numara: hipertensiunea, autismul, dezechilibrul hormonal, epilepsia, alergiile alimentare, astmul, cancerul, sterilitatea la femei, atacurile de cord, disfunctiile tiroidiene, obezitatea si diabetul de tip 2.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici....
Buzele tale au deseori nevoie de un pic mai multa culoare pentru a le defini forma. Rujul...