Cati ani rezista in corp aditivii alimentari din mezeluri

Cati ani rezista in corp aditivii alimentari din mezeluri

Este o intrebare pe care si-o pun consumatorii si la care specialistii au gasit un raspuns.

Stiut fiind faptul ca aditivii alimentari din mezeluri au efecte negative asupra sanatatii, este bine sa luam in considerare daca ar trebuie sa mancam in continuare mezeluri.

Pateurile de ficat, parizerul, salamurile si alte preparate din carte sunt pline de aditivi alimentari, niste conservanti care ajuta mezelurile sa nu se altereze, dar care afecteaza in schimb sanatatea oamenilor.

Din cele peste 20 de ingrediente folosite la obtinerea unui semipreparat din carne, o multime dintre acestea sunt un real pericol pentru sanatate. Aditivii alimentari (nitriti, nitrati, fosfati, coloranti) raman in organismul uman chiar si 10 ani de la consumarea mezelurilor deoarece substantele sintetice nu pot fi digerate de organism.

Desi medicii pediatrii spun ca cei mici pot consuma sunca slaba si crenvursti incepand cu varsta de 1 an, cel mai bine este sa ferim copiii de mezeluri. Fosfatii sunt substante care incetinesc cresterea copiilor si, conform estimarilor lansate de specialisti, femeile care consuma mezeluri sunt predispuse la osteoporoza, in timp ce barbatii vor avea probleme cu obezitatea si vor ajunge la batranete sa scada in inaltime in urmatorii 20 de ani.

Consumatorii inraiti de melezuri trebuie sa stie ca aceste produse din carne dau dependenta. De asemenea, mezelurile contin coloranti pe baza de aluminiu, substanta care distruge celulele nervoase, iar semipreparatele ambalate in cutii metalice (pateurile) sunt un pericol pentru acumularea de metale in organism.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Diabetul de tip 2 este foarte raspandit in lume, afectand 90%-95% dintre cele 18,2 milioane de diabetici....
O reteta aperitiv care poate fi pregatita inclusiv pentru o masa festiva sunt pateurile umplute cu ficat. ...