5 beneficii ale consumului de fistic de care nu stiai

5 beneficii ale consumului de fistic de care nu stiai

Fisticul este alaturi de migdale si nuci un fruct oleaginos cu beneficii miraculoase asupra sanatatii.

Fisticul consumat in stare cruda contine acizi grasi esentiali (Omega 3)vitamina E, zinc, magneziu, luteina si fibre. Potrivit cercetatorilor, consumul de fistic ne fereste de o serie de boli si imbunatateste starea generala a organismului.

Iata 5 beneficii ale consumului de fistic de care nu stiai

Vitamina E din fistic ne fereste de cancer. Fisticul este o sursa bogata de vitamina E. Gama-tocoferolul (sursa de vitamina E) din fistic reduce riscul de cancer pulmonar. Aceasta substanta poate fi luata din fistic, dar si din alte alimente cum sunt  alunele, nucile pecan, miezul de nuca, boabele de soia si uleiul de porumb.

"Fisticul este unul dintre acele alimente bune pentru sanatatea noastra, iar 60 grame de fistic consumat zilnic poate sa reduca riscul de cancer pulmonar fara sa-si puna amprenta asupra greutatii corporale", afirma cercetatorii din cadrul Departamentului de Epidemiologie de la Universitatea Texas.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prospect medicament Aspenter comprimate. Indicatii si mod de administare. Indicatii: Profilaxia recidivei infarctului miocardic Tratamentul infarctului miocardic...
Inima este unul dintre cele mai importante organe ale corpului uman si functioneaza asemenea unei pompe musculare,...
Daca un singur mar pe zi ne mentine sanatosi, consumul de nuci protejeaza inima si previne aparitia...