Top 10 superalimente benefice in tratarea racelilor

Top 10 superalimente benefice in tratarea racelilor

Nimeni nu este imun in fata racelilor comune, deoarece acestea pot fi cauzate de 200 de virusi, cei mai comuni fiind rinovirusii.

Infectia virala afecteaza partea superioara a sistemului respirator (nasul si gatul) si se raspandeste prin tuse si stranut. Cele mai comune simptome ale racelilor comune sunt: durerile in gat, nasul infundat, inflamarea sinusurilor, stranut, tuse, febra usoara si dureri frecvente de cap.

Iata un top a 10 alimente benefice in tratarea racelilor:

1. Ceaiul verde contine antioxidanti, ce lupta impotriva bolilor, avand proprietati antivirale si atibacteriene, care ajuta in tratarea racelilor. Consumati 2-3 cani de ceai verde pe zi, pentru a lupta impotriva racelii. Este indicat sa inhalati aburul, pentru a reduce congestia si a va desfunda nasul.

2. Usturoiul detine pproprietati antivirale si antibacteriene si este folosit de mii de ani, in tratarea racelilor comune si a simptomelor aferente. Consumati 2-3 catei de usturoi pe zi pentru a preveni si a trata raceala.

3. Portocalele au un continut ridicat de vitamina C, care trateaza diferite tipuri de infectii virale, inclusiv racelile comune. Vitamina C este un antioxidant foarte puternic, care intareste sistemul imunitar si incurajeaza producerea de celule albe, care lupta impotriva infectiilor. Consumati 1-2 pahare de suc natural de portocale pe zi, pentru a preveni infectiile si pentru a va intari sistemul imunitar.

4. Afinele contin antioxidanti fitonutrienti numiti antocianidini, ce reduc riscul aparitiei racelilor si vitamina C, care intareste sistemul imunitar si ajuta organismul in lupta impotriva infectiilor. Puteti consuma afinele fie proaspete fie congelate, ambele variante avand aceleasi proprietati curative.  

5. Ciupercile sunt folosite in mod frecvent in medicina chinezeasca, in lupta impotriva racelilor si a altor tipuri de infectii virale, datorita continutului ridicat de oxitocina. Ciupercile mai contin polizaharide, care intaresc sistemul imunitar. Cele mai indicate soiuri, folosite in supe sau in tocanite pentru a trata racelile, sunt: portobelo, shitake, maitake si champignon.

6. Iaurtul ajuta la prevenirea si tratarea racelilor si altor infectii virale, deoarece ajuta la mentinerea bacteriilor benefice din tractul gastrointestinal.

7. Cartofii dulci sunt bogati in betacaroten, care odata ingerat, se tranforma in vitamina A, ce ajuta la intarirea sistemului imunitar si la buna functionare a organismului, prevenind racelile comune.

8. Nucile braziliene sunt bogate in seleniu, un mineral ce intareste sistemul imunitar si ajuta organismul sa lupte impotriva infectiilor, precum racelile comune. Consumul a numai 1-2 nuci braziliene pe zi ajuta la prevenirea racelilor si a gripei.

9. Semintele de dovleac au un contiut ridicat de zinc, care joaca un rol important in lupta impotriva racelilor comune, deoarece intareste sistemul imunitar si are efect antimicrobial, luptand impotriva virusilor, ce cauzeza raceala. Consumati semintele de dovleac zilnic, in salate, supe, cu iaurt sau in alte feluri de mancare.

10. Gogosarii rosii sunt bogati in nutrienti, vitamina C si antioxidanti si detin proprietati antiinflamatorii, ce joaca un rol important in pastrarea sanatatii organismului, prin intarirea sistemului imunitar. Gogosarii rosii pot fi consumati cruzi, copti, prajiti, pe gratar sau la abur. Doar 200 g de gogosari cruzi asigura necesarul zilnic de vitamina C recomandata.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Metabolismul este procesul prin care organismul transforma mancarea in energie. Rata metabolica de baza ajuta la buna...
De mici am fost cu totii invatati ca este bine sa impartim totul cu cei din jur,...
Febra organismului uman nu e o placere pentru nimeni, dar este absolut necesara. Cand febra se instaleaza,...