Uleiul si semintele de in in dieta vegetariana

Uleiul si semintele de in in dieta vegetariana

Inul se poate consuma sub forma de ulei, cat si sub forma de seminte.

Folosit in dieta vegetariana, inul aduce un aport nutritiv important pentru organism deoarece contine acizi grasi de omega 3 in cantitati mari.

Consumate in salate, uleiul si semintele de in sunt ideale pentru vegetarieni din urmatoarele motive:

Contin multe fibre care imbunatatesc digestia. Uleiul si semintele de in reduc colesterolul rau si echilibreaza nivelul de zahar din sange. Acestea ajuta la functionarea intestinelor, prevenind cancerul de san si cancerul de prostata.

Ajuta organismul sa functioneze la parametrii normali. Magneziul si vitaminele din complexul B prezente in uleiul si in semintele sunt importante pentru creier si confera energie si o stare de bine generala.

Semintele de in sunt recomandate pentru femeile aflate in prag de menopauza. Antioxidantii din semintele de in regleaza hormonii la femei si atenueaza bufeurile, tulburarile de dispozitie si uscaciunea vaginala.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Laxativele ajuta persoanele constipate sa aiba un scaun normal si sunt recomandate penstru tratarea si prevenirea acestei...
Ceaiul din seminte de in ajuta la functionarea normala a intestinelor. Ingrediente: semintele plantei Linum usitatissimum, fam....
In ultimii zece ani, in Romania uleiul de floarea soarelui a fost inlocuit treptat cu grasimi mai...