Cele mai potrivite alimente pentru femeile de peste 40 ani

Cele mai potrivite alimente pentru femeile de peste 40 ani

Imbatranirea presupune incetinirea metabolismului, pierderea mesei musculare si diverse schimbari hormonale. Toate aceste aspecte sunt vinovate pentru kilogramele in plus, care se pot vedea din ce in ce mai apasat dupa 40 ani. Exista, totusi, solutii pentru incetinirea acestor procese nedorite.

Alimentatia bogata in antioxidanti si o viata activa, cu exercitii fizice facute in mod cotidian, reprezinta principalele metode de lupta impotriva ingrasarii. Iata lista alimentelor potrivite pentru femeile de peste 40 ani:

Somonul contine acizi grasi omega-3, fiind o sursa de proteina slaba. Astfel, vei controla cu usurinta senzatia de foame. In plus, consumul de somon te ajuta sa arati mai tanara, adaugand un plus de stralucire pielii.

Semintele de in contin acizi grasi omega-3 si fibre, excelente pentru buna functionare a sistemului digestiv.

Avocado e bogat in grasimi sanatoase, ceea ce inseamna un ten mai tanar si o circulatie mai buna a sangelui. Si tot acestr grasimi iti vor aduce si senzatia de satietate. Vei putea controla, astfel, alimentatia.

Usturoiul minimizeaza pierderea densitatii osoase prin cresterea nivelului de estrogen. In plus, contine nutrienti, are putine calorii si e foarte gustos.

Alunele te vor satura repede, deoarece contin proteine, fibre si grasimi sanatoase. mai mult, prin consumul acestora vei preveni aparitia diabetului si a bolilor de inima.

Ciocolata neagra contine flavonoizi, responsabili cu protejarea inimii. De asemenea, acestia reduc riscul aparitiei diabetului, stabilizeaza presiunea arteriala si accelereaza circulatia sangelui. Astfel, pielea ta va ramane tanara. Pentru ca efectele sa fie cele scontate, ciocolata neagra ar trebui sa aiba un continut de minimum 70% cacao.

Citeste si: Cum sa incetinesti procesul de imbatranire. Acesti hormoni sunt foarte importanti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice femeie, mai devreme sau mai tarziu, incepe sa realizeze ca imbatraneste, facand astfel tot posibilul sa...
Organismul uman sintetizeaza aproximativ o suta de hormoni. Dintre acestia 6 sunt responsabili cu frumusetea. Ei contribuie...
Ochii pot oferi unei persoane un farmec aparte. Sunt, din pacate, foarte sensibili si trebuie ingrijiti cum...