Beneficiile consumului de pepene galben

Beneficiile consumului de pepene galben

Pepenele galben are un gust aparte, fiind, in acelasi timp, un adevarat medicament natural. Contine 90% apa, albumine, fibre alimentare, potasiu, fier, vitaminele A, B, C, magneziu, fosfor, calciu si potasiu.

Beneficiile consumului de pepene galben:

Imbunatateste functiile inimii. Avand in compozitie o cincime din necesarul zilnic de fibre, ajuta la realizarea unei serii de procese legate de inima: scade nivelul colesterolului, scade tensiunea arteriala, ajuta la pomparea sangelui mai bine si elimina toxinele din sange. Pepenele galben mai contine potasiu si vitamina C, ambele cu rol in reglarea tensiunii arteriale.

Mentine digestia sanatoasa. Constipatia poate fi tratata cu pepene galben. Consuma un kilogram din acest fruct dimineata, pe stomacul gol.

Calmeaza pofta de mancare exagerata. O felie de pepene galben potoleste senzatia de foame.

Lupta impotriva stresului. Antioxidantii enzimatici, SOD, care se afla in pepenele galben scad nivelul proteinelor de stres care se acumuleaza in intestine.

Trateaza alergiile si dermatozele infectioase. In aceste cazuri, e recomandata o cura cu pepene galben de 12 zile. In aceasta perioada, nu se consuma grasimi, carne si alimente conservate!

Excelent pentru diabetici. Potasiul, calciul, vitaminele A,B,C sunt esentiale in mentinerea echilibrului metabolic al diabeticilor. Iar pepenele galben contine din plin aceste elemente.

Protejeaza vederea. O felie medie de pepene galben contine doar 56 calorii, dar asigura 103,2% din necesarul de vitamina A. Atat vitamina A cat si beta-carotenul sunt importanti nutrienti pentru o vedere buna.

Hidrateaza pielea. Pepenele galben este extrem de benefic in tratarea arsurilor solare. Se poate folosi si in scop de vitalizare generala, aplicand felii subtiri pe ten.

Citeste si: Cum sa slabesti eficient. Dieta cu PEPENE GALBEN

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Dietele sunt diverse si destul de controversate. Unele sunt foarte eficiente, altele nu dau randamentul scontat si...
Milkshake-ul este o bautura cu un aport nutritiv important pe care o putem savura la orice ora...
Dulceata de pepene poate fi obtinuta atat din pepene verde, cat si din pepene galben. Iata o...