Cum actioneaza LEUSTEANUL asupra organismului

Cum actioneaza LEUSTEANUL asupra organismului

Leusteanul se afla, probabil, in gradina oricarui gospodar roman! Ciorbele autohtone nu pot fi concepute fara aceasta verdeata cu o aroma unica. Pe langa gustul minunat pe care il ofera mancarurilor, leusteanul este si un adevarat miracol pentru organismul uman. Ne referim atat la frunze cat si la radacina!

Leusteanul se poate consuma ca atare, sub forma de ceai, vin, tinctura, decoct.

Actiuni si remedii

1. Depresie si lipsa apetitului sexual. Adauga cateva frunze proaspete in cada, lasa-le 2-3 minute, apoi fa o baie reconfortanta. Te vei simti cu siguranta mult mai bine din punct devedere mental!

2. Balonare. Consuma cateva frunze proaspete sau fa o infuzie. Senzatia de balonare va disparea rapid.

3. Rani si ulceratii. In aceste situatii, pune cataplasme cu leustean proaspat cules din gradina, bine spalat si zdrobit cu sucitorul. Cataplasma se tine aproximativ 60 minute, apoi se indeparteaza. Zona astfel tratata se lasa sub actiunea aerului liber.

4. Anorexie, indigestie, retentie de apa. Pentru aceste afectiuni, foarte eficient este vinul de leustean.

Cum sa prepari vin de leustean:

- pune intr-un vas de sticla 100 grame de leustean proaspat(tocat), la macerat,

- adauga 750 ml vin alb, natural, curat.

- tine vasul acoperit, ferit de lumina, la temperatura camerei pentru 14 zile.

- filtreaza vinul si pastreaza-l la frigider, in sticle mici, opace.

- consuma un pahar de vin pe zi inainte de masa(doar cand e necesar).

5. Toxiinfectie alimentara, edem renal, bronsita, hipertensiune, tulburari ale ciclului menstrual. Toate aceste afectiuni se trateaza cu ajutorul ceaiului de leustean.

Cum sa prepari ceaiul de leustean:

- toarna o cana de apa fiarta peste o lingura de planta uscata sau doua linguri de planta verde si lasa amestecul la infuzat 15 minute

- strecoara ceaiul si consuma-l caldut.

6. Dureri articulare. Decoctul din radacina de leustean este foarte util pentru tratarea acestor afectiuni.

Cum sa faci decoct

- amesteca o lingurita de pulbere din radacina uscata cu 200 ml otet din vin alb.

- pune amestecul la fiert timp de 15-20 minute, la foc mic.

- unge si freaca zonele dureroase cu preparatul obtinut.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Leusteanul este o planta aromata care da o savoare deosebita ciorbelor de porc, de perisoare sau de...