Astazi, o sa va prezentam alimentele intocmai cum le-a clasat celebra Djuna(nascuta in 1949, decedata in 2015). Aceasta a clasificat alimentele in 3 mari categorii:
1. carne, peste, zeama de carne, oua, fasole (bob), ciuperci, nuci, floarea soarelui (seminte), vinete.
2. verdeata, fructe, legume, pepene verde, pepene galben, vin sec, unt, grasimi, ulei vegetal.
3. paine, peste, fainoase, orez, cartofi, zahar, miere de albine.
Clasificarea alimentelor nu este importanta, daca nu inveti sa le combini in mod eficient. Asadar, daca doresti sa cureti organismul de toxine si alte substante daunatoare, tine cont de planul alimentar al Djunei:
- alimentele din categoria 1(acizii) nu se combina la aceeasi masa cu alimentele din categoria 3( bazele)
- poti combina categoria 1 cu categoria 2 ori categoria 2 cu categoria 3.
- diferenta dintre mesele acide si cele bazice trebuie sa fie de minimum 3 ore.
- lactatele sunt excluse , in detoxifierea organismului.
- nu consuma apa in timpul mesei. Bea, in schimb, la o ora dupa ce ai terminat de mancat.
- la o ora dupa masa, consuma fructe. Acestea se digera mai repede decat restul alimentelor.
consuma cate un catel de usturoi, dimineata si seara.
- curatirea organismului se face, de obicei, in luna iunie.