Cum sa verifici branza din comert

Cum sa verifici branza din comert

Branza se afla, probabil, in frigiderul oricarui roman. Din pacate, putini se intreaba: Cat de autentica e branza pe care o cumpar? Daca nu stii cum sa verifici acest aspect, te ajutam cu cateva sfaturi. Ar fi pacat si periculos pentru sanatate sa dai bani pe produse contrafacute!

1. Telemeaua de vaca

- e o branza cu o tenta usor galbuie;

- nu are gaurele.

2. Telemeaua de oaie

- cea autentica trebuie sa fie alba si nu perfect portelanata. Daca observi puncte galbene prin ea inseamna ca este amestecata cu altceva, cel mai probabil cu lapte de vaca;

- nu are multe gaurele. Daca are asa ceva, asta arata o igiena precara si un lapte de proasta calitate;

- nu contine mai mult de 3% sare;

- daca vrei sa o desarezi si laptele nu a fost de calitate, se va inmuia, dar daca laptele a fost bun, va ramane ferma.

3. Urda

- nu trebuie sa aiba gust amar sau ranced;

- nu trebuie sa fie vascoasa(mucilaginoasa);

- nu trebuie sa fie sarata;

- urda de oaie e mai deschisa la culoare si mai grasa, in comparatie cu cea de vaca(galbuie)

-cea mai buna este cea dulce, in care putem adauga sare, zahar, piper;

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prajitura cu branza si dovleac este atat de buna incat va fi savurata chiar si de cei...
Branza cu chimen se poate consuma, cu incredere, in orice moment al zilei. Este foarte gustoasa, se...
Astazi iti prezentam o reteta cu origini grecesti: ardei fripti umpluti cu feta! Sa nu ai nicio...