7 obiceiuri gresite pe care le credeai utile

7 obiceiuri gresite pe care le credeai utile

Obiceiurile cotidiene de alimentatie si de ingrijire a corpului sunt parte din viata omului modern. Unele dintre ele sunt imperios necesare. Vorbim despre spalatul fructelor inainte de a fi consumate sau de exercitiile fizice. Alte obiceiuri , insa, nu sunt deloc atat de eficiente pe cat credem multi dintre noi. Despre acestea din urma, vom scrie, astazi.

7 obiceiuri gresite pe care multi oameni le considera utile:

Administrarea de multivitamine. Consumul de multivitamine nu reduce riscul de a dezvolta anumite boli si nu are niciun efect asupra memoriei tale. Mai multi oameni de stiinta din SUA au ajuns la aceasta concluzie, dupa ce au efectuat o serie de teste clinice la care au participat peste 450 000 oameni. Rezultatele altor cercetari indica faptul ca administrarea de multivitamine poate avea chiar efecte negative asupra sanatatii.

Folosirea gelului antibacterian pentru maini fara alcool. Gelurile antibacteriene pentru maini te ajuta, intr-adevar, sa scapi de numeroase tipuri de bacterii si alti germeni, dar doar daca au o concentratie de alcool de minimum 60%! Alti agenti de igienizare nu indeparteaza tot felul de microorganisme. Acestea nu au niciun efect, de exemplu, asupra norovirusului sau criptosporidiozei. Mai mult, diverse pesticide sau poluanti nu pot fi distrusi de lichidele de curatare care contin alcool. In acest caz, trebuie sa te speli pe maini cu apa si sapun normal.

Evitarea glutamatului monosodic. Cercetarile arata ca simptomele neplacute, precum greata si durerile de cap, pot fi provocate de alimente care au un continut de minimum 3 grame de glutamat monosodic in stare pura. Din fericire, astfel de alimente nu exista. Totusi, alimentele din aceasta categorie nu sunt foarte sanatoase, chiar daca nu contin glutamat!

Dietele de detoxifiere. Dietele Detox, care castiga popularitate intr-un ritm rapid, promit sa scape corpul de toxine. Specialistii din acest domeniu, insa, ne spun la unison ca organismul este creat pentru a se ocupa singur de eliminarea toxinelor. Asta daca este sanatos. In situatiile in care ficatul sau rinichii, sa zicem, nu functioneaza optim, mergi la medic. Nu e suficient sa consumi diverse smoothie-uri sau cocktail-uri!

Consumul de produse ecologice. In multe tari, nu exista nicio cerinta legala pentru a marca produsele alimentare ecologice. Acesta este motivul pentru care, daca vezi cuvintele eco sau bio, este mai bine sa le eviti. Ar putea fi vorba doar despre un element de marketing, iar produsul respectiv sa nu aiba nimic mai sanatos decat unul normal. In plus, va fi si mult mai scump. Singurele produse care iti ofera garantia naturalului sunt cele crescute in propria gospodarie!

Refuzul de a folosi cuptorul cu microunde. Folosirea microundelor pentru incalzirea alimentelor poate distruge substantele sanatoase , dar acelasi fenomen se va intampla si prin reincalzirea la cuptor normal sau la aragaz! Asa ca alege microundele, deoarece vei incalzi mancarea mai repede. Mai mult, reincalzirea intr-un cuptor cu microunde poate pastra mai bine substante precum vitamina C.

Consumul exclusiv al produselor cu continut scazut de grasimi. Ca si in cazul carbohidratilor si proteinelor, grasimile sunt necesare organismului. Nu uita: in multe produse, continutul scazut de grasimi este compensat de un continut mai mare de zahar, ceea ce poate fi daunator sanatatii tale.

Citeste si: Greseli frecvente pe care le faci cand gatesti

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un obicei se formeaza in timp. Unele studii arata ca o actiune devine automatism dupa 21-23 zile;...
Obiceiurile sunt parte din viata fiecarui om. Cele comune sunt impartasite de majoritatea dintre noi. Ne vine...
Primul eveniment major din viata unui copilas care a fost botezat este taierea motului pentru baieti, respectiv...