Femei. Cum sa potolesti pofta de dulce. Consuma alimente sanatoase

Femei. Cum sa potolesti pofta de dulce. Consuma alimente sanatoase

Consumul de alimente dulci este firesc, daca nu exagerezi. Cand pofta de dulce e exacerbata si persista, e foarte posibil ca ficatul tau sa fie obosit su chiar sa ai probleme tiroidiene. In cazul femeilor sanatoase, pofta de dulce(si nu numai) apare in zilele ce preced instalarea menstruatiei.

De ce resimt femeile pofta de dulce inainte de menstruatie:

- pofta de dulce apare in urma unui dezechilibru al nivelului zaharului din sange rezultat din cauza unei deficiente de magneziu sau crom. Acesti doi nutrienti sunt esentiali pentru absorbtia zaharului la nivel celular. Asadar, deficienta de magneziu si de crom duce la o absorbtie deficitara a zaharului, iar organismul incearca sa suplimenteze aportul si astfel apare pofta sporita de dulce in timpul menstruatiei.

Cum sa potolesti pofta de dulce:

- cumpara gustari ce includ nuci, seminte, broccoli, mazare sau hrisca pentru un aport sporit de crom, dar si banane, boabe de soia si ton, care reprezinta surse suplimentare de magneziu.

De ce resimt femeile pofta de sarat inainte de menstruatie:

- aceasta pofta inseamna, in general, suprasolicitarea glandelor suprarenale. Cortizolul, in limite normale, este hormonul care mentine organismul alert pe timpul zilei, insa cand nivelul acestuia creste, devine ceea ce este denumit hormonul stresului. Cand organismul este cuprins de stres, cortizolul impiedica buna functionare a unui alt hormon(aldosteron) responsabil cu absorbtia sarurilor. Astfel, organismul elimina mineralele necesare bunei functionari si apare pofta de alimente sarate.

Cum sa potolesti pofta de sarat:

- consuma gustari sanatoase care contin saruri minerale. De asemenea, mananca alimente care scad nivelul cortizolului(telina). Introdu in alimentatie seminte de floarea-soarelui, deoarece sunt o sursa de potasiu si vitamine din complexul B, elemente ce ajuta la nomalizarea functionarii glandelor suprarenale.

De ce resimt femeile pofta de alcool in timpul menstruatiei:

- nivelul de estrogen din organism atinge cote maxime si astfel dorinta de a bea un pahar de vin creste.

Cum sa potolesti pofta de alcool:

- daca mananci sanatos si faci miscare in mod regulat, vei anihila pofta de a consuma alcool in perioada menstruatiei.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista anumite mituri alimentare care, in loc sa ne protejeze, mai rau ne fac. Altfel spus, stim...
Ai cumparat o bucata de branza fara sa o gusti si acum ti se pare prea sarata?...
Revelionul vine intotdeauna cu multa mancare, distractie si voie buna! E perioada cand excesele alimentare si nu...