Cum sa treci usor peste MENSTRUATIE. Evita aceste 5 comportamente

Cum sa treci usor peste MENSTRUATIE. Evita aceste 5 comportamente

Menstruatia este un proces firesc pe care nici o femeie nu-l suporta prea bine. Exista, din fericire, anumite obiceiuri care te pot ajuta sa treci mai usor peste aceasta perioada neplacuta a lunii. Mai exact, trebuie sa eviti anumite obiceiuri nesanatoase.

Iata cele mai frecvente cinci erori pe care multe femei le comit in perioada menstruatiei:

1. Suprasolicitarea oganismului. Pentru ca in aceasta perioada nivelul de energie creste brusc, multe femei exagereaza cu activitatile(fizice si/sau intelectuale). Este de preferat sa nu suprasoliciti organismul, sa cauti echilibrul intre activitatile tale cotidiene.

2. Lipsa metodelor contraceptive. In perioada menstruatiei, vulva este mult mai expusa bacteriilor! Asadar, protejeaza-te mai mult decat o faci in mod obisnuit!

3. Somn insuficient. Dormi 7-8 ore pe noapte. In timpul ciclului, organismul e mult mai solicitat.

4. Dieta. Chiar daca te simti balonata in aceasta perioada a lunii, uita de dieta! Menstruatia e depasita mai usor cu ajutorul vitaminelor si mineralelor din alimente!

5. Alimentele de tip fast-food sunt bogate in sodiu, la fel ca si dulciurile. Sodiul favorizeaza retentia de apa, ceea ce conduce la o senzatie de greutate, picioare umflate, pungi sub ochi si balonare.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Menstruatia e intarziata intotdeauna dintr-o anumita cauza, insa nu e obligatoriu ca femeia respectiva sa fie insarcinata....
Citeste prospectul medicamentului Climen, drajeuri si afla pentru ce este indicat si cum se administreaza. Climen se...
Belara, tablete sunt medicamente folosite in contraceptia orala. Compozitie: Clormadinona acetat 2 mg; Etinilestradiol 0.03 mg Tablete...