Ridichea neagra! Cel mai puternic antibiotic natural! Cine il poate consuma si cine nu

Ridichea neagra! Cel mai puternic antibiotic natural! Cine il poate consuma si cine nu
Ridichea neagra! Cel mai puternic antibiotic natural! Cine il poate consuma si cine nu

Cel mai puternic antibiotic natural! Aceasta este titulatura primita, pe buna dreptate, de catre ridichea neagra. Continutul bogat de vitamine(A,B,C), calciu si magneziu transforma aceasta radacinoasa intr-un medicament natural foarte eficient.

Cine nu poate consuma ridiche neagra? Raspunsul e simplu: oricine poate consuma aceasta minunata radacinoasa! Totusi, pentru persoanele cu sensibilitate gastrica si pentru cele care sufera de hipotiroidism (insuficienta tiroidiana cronica) consumul trebuie sa fie prudent!

Beneficiile consumului de ridiche neagra:

1. Combate tusea. Siropul de ridiche neagra este un aliat excelent impotriva tusei. Fluidizeaza mucozitatile bronhice si ajuta la eliminarea acestora.

Cum sa prepari siropul de ridiche neagra:

- ai nevoie de o ridiche neagra si 2-4 linguri de miere.

- spala bine ridichea, fara a indeparta coaja!

- creeaza un capac in radacinoasa si scobeste miezul.

- adauga in ridiche 2-3 linguri de miere.

- pune la loc capacul si lasa la macerat peste noapte. Asa se formeaza sucul pe care il vei consuma impotriva tusei si a problemelor respiratorii!

2. Detoxifiaza. Ridichea neagra este un foarte bun detoxifiant, fiind o sursa de vitamine A si B, dar si magneziu, calciu. Contine si o substanta care ajuta la secretia glandelor tiroide.

3. Intareste sistemul imunitar. Tot siropul de ridiche neagra este responsabil si cu intarireas sistemului imunitar, mai ales la copiii care sufera de raceala

4. Pansament pentru ficat. Aceasta radacinoasa detoxifica ficatul si contribuie la regenerarea celulelor hepatice. Mai mult, e responsabila cu reglarea productiei si fluxului bilei, eliminand excesul de bilirubina din sange.

5. Ajuta la buna circulatie a sangelui. Datorita continutului de potasiu, ridichea neagra ajuta la reglarea tensiunii arteriale si imbunatateste circulatia sangvina. Antioxidantii continuti de ridiche iti scad nivelul colesterolului din sange.

6. Creste apetitul. Ridichea neagra stimuleaza pofta de mancare, fiind un aperitiv grozav, mai ales pentru cei care sufera de anemie. De asemenea, datorita continutului ridicat de apa, aceasta radacinoasa usureaza tranzitul intestinal si lupta impotriva constipatiei.

Cum sa consumi ridiche neagra:

- in salate;

- sub forma de sirop.

Citeste si: Ce boli trateaza ridichea neagra?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ridichea neagra este o leguma benefica pentru detoxifierea ficatului, dar si pentru tratarea racelilor si a gripei. ...
Despre beneficiile pe care le are ridichea neagra asupra organismului se pot scrie o multime de carti. ...
Astazi, iti prezentam reteta unui tonic cu rol de antibiotic pe care oamenii il folosesc inca din...