Cum sa slabesti in timp ce dormi

Cum sa slabesti in timp ce dormi

Sa slabesc in timp ce dorm?! Te-ai putea intreba asta cu zambetul pe buze, crezand ca e vreo gluma proasta. Ei bine, nu e deloc asa! Se va intampla cu siguranta, daca somnul tau va fi cu adevarat odihnitor. Explicatia e simpla: cand dormi bine,  corpul se odihneste si se revitalizeaza, arzand cu mai multa usurinta grasimile.

Asadar, pentru a putea slabi in timp ce dormi, trebuie sa te asiguri ca vei avea un somn odihnitor. Iar pentru asta, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte:

1. Fara sport inainte de culcare. Sportul e minunat pentru sanatatea noastra, insa nu daca e facut seara. Vei energiza organismul peste masura, sangele va circula mai rapid, iar starea de agitatie iti va tulbura somnul. Incearca sa faci miscarea de dimineata sau macar cu 4-5 ore inainte de somnul de noapte.

2. Mancare mai putina la masa de seara. Cina trebuie sa fie o obisnuinta cotidiana. Ai grija , insa, la cantitati! Daca mananci mult inainte de culcare, digerarea alimentelor se va intampla peste noapte si te vei...ingrasa. Pentru a te putea abtine de la mese bogate seara, obisnuieste  sa  mananci consistent dimineata si la pranz.

3. Fara alcool inainte de somn. Se spune ca un pahar de vin inainte de culcare iti poate inlesni un somn mai usor. Asa e, avand in vedere rolul de inhibitor al alcoolului,  insa exista si neajunsuri. Alcoolul contine zahar, iar organismul tau va fi obligat sa transforme cantitatea consumata in grasimi. Mai mult, te vei deshidrata peste noapte.

4. Asigura conditii ideale pentru un somn odihnitor. Pune telefonul departe de pat, trage bine jaluzelele si nu incalzi camera peste masura. 20 grade Celsius este o temperatura excelenta pentru un somn bun. In plus, vei arde mai multe calorii.

5. Dormi intre 7 si 8 ore. Multe studii au demonstrat ca perioada optima de somn este cuprinsa intre 7 si 8 ore. Daca dormi mai putin, nu vei fi la capacitate maxima a doua zi. Mai mult, nu vei arde nici caloriile asa cum trebuie. Practic, persoanele care dorm 7-8 ore pe noapte, ard cu 20% mai multe calorii in zua ce urmeaza decat acelea care dorm mai putin sau mai mult.

Etichete: somn, slabit, slabit somn

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Esti pasionat de pescuit, dar esti novice in domeniu? Ai vrea sa prinzi si peste mai mare...
Circa 30% din populatia planetei sufera de insomnie cronica. Numarul persoanelor care folsoesc somnifere creste odata cu...