Aclimatizarea noilor pesti de acvariu

Aclimatizarea noilor pesti de acvariu

Iata ce pasi trebuie sa urmati daca doriti sa aclimatizati niste pesti intr-un acvariu nou:

1

Inainte de a cumpara pesti noi curatati bine acvariul, pentru a-l goli de resturile de amoniac si de alge.

2

Luati o punga de hartie sau un recipient de transportare atunci cand mergeti la magazin sa cumparati noii pesti. Majoritatea pestilor sunt sensibili la lumina si poti fi socati de trecerea de la interior la exterior, din aceasta cauza. Asadar este indicat sa puneti punga de plastic, in care cumparati pestii, in punga de hartie sau in recipientul pentru transportare pentru a evita acest lucru.

3

Tineti pestii la distanta de razele directe ale soarelui sau de sistemul de incalzire/racire al masinii in timpul transportarii acestora acasa. Aceste surse de caldura pot crea fluctuatii ale temperaturii apei in care stau pestii, pe care acestia nu le pot suporta.

4

Stingeti luminile din acvariu si diminuati lumina din camera in care se afla acesta. Faceti acest lucru inainte de a scoate pestii din punga de hartie sau din recipientul de transportare, deoarece acestia sunt sensibili si pot fi traumatizati de o schimbare brusca de lumina.

5

Inchideti ventilatia din acvariu, pentru a evita fluctuatiile de oxigen din apa. Este important ca pestii sa nu fie stresati atunci cand se aclimatizeaza.

6

Scoateti punga de plastic cu pestii din recipient sau punga de hartie. Nu desfaceti punga de plastic. Atingeti exteriorul pungii in care se afla pestii, pentru a compara temperatura apei din aceasta cu cea a apei din acvariu. Nu deschideti imediat punga de plastic, deoarece veti elimina sursa de oxigen a pestilor.

7

Puneti punga cu pesti in interiorul acvariului curatat corespunzator si lasati-o sa pluteasca in acesta pana cand pestii de obisnuiesc cu temperatura apei din acvariu. Acest proces dureaza aproximativ 30 de minute.

8

Deschideti punga de plastic si turnati apa din acvariu inauntru. Asteptati 1-2 minute si mai adaugati apa. Repetati acest procedeu pana cand punga se umple cu apa din acvariu. Apoi mai lasati pestii in punga inca 15-20 de minute.

9

Deschideti punga cu totul, luati pestii si puneti-i in acvariu. Nu puneti apa din punga in acvariu, deoarece poate contine paraziti sau boli nedorite.

Etichete: aclimatizare, pesti, acvariu

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Pestele este al treilea cel mai popular animal de companie, dupa caine si pisica. Daca ai un...
Ciclul de hidrogen este procesul care descompune resturile toxice de nitrogen din acvariu in compusi mai putin...
Daca doriti sa curatati un acvariu, trebuie mai intai sa il goliti. Iata cateva sfaturi in acest...