Cum sa reactionezi daca esti atacat de un caine

Cum sa reactionezi daca esti atacat de un caine

Riscul de a intalni caini vagabonzi pe strada exista in fiecare zi. Din nefericire, unii dintre acestia pot afisa un comportament agresiv. Daca nu stapanesti o astfel de situatie, viata iti poate fi pusa in pericol.

Iata ce trebuie sa faci daca intalnesti un caine agresiv pe strada. Lista de sfaturi de mai jos a fost intcomita de catre experti chinologi.

1. Nu intra in panica. Trebuie sa stii ca un caine reactioneaza la teama, o simte. Mai exact, e atras de adrenalina pe care omul o declanseaza atunci cand se teme. Oricat ar fi de dificl, incearca sa ramai calm, daca un caine maidanez incepe sa maraie si sa latre la tine. Daca vei tipa sau o vei lua la fuga, vei declansa instinctul de prada al patrupedului si-l vei provoca sa te atace.

2. Opreste-te din alergat. Daca se intampla sa te intersectezi cu un caine, in timp ce alergi, micsoreaza ritmul. Mai exact, transforma alergartul in mers la pas. Pentru o siguranta sporita, incearca sa mergi in directia opusa cainelui, uitandu-te in spate cu coada ochiului. Acest comportament ii va arata ca nu reprezinti o amenintare.

3. Nu te uita in ochii cainelui. Contactul direct cu ochii poate intensifica comportamentul agresiv al cainelui. Nu te holba la cainele agresiv! Va interpreta gestul ca pe o amenintare si va ataca. Monitorizeaza cainele, dar nu il privi direct in ochi. Cel mai probabil, isi va vedea de drum, daca aplici acest comportament.

4. Distrage atentia cainelui cu un alt obiect. Daca persista in agresivitate, incearca sa ii distragi atentia cu un obiect. Da-i sa roada un pantof, un rucsac, o sticla(cam ce ai la indemna)! Cat cainele distruge pericolul, indeparteaza-te!

5. Confrunta cainele. Daca nimic din cele de mai sus nu functioneaza, e cazul sa treci la o atitudine mai ofensiva. Confrunta cainele! Foloseste, evitand contactul direct cu ochii, o voce puternica si increzatoare, dar nu stridenta. Cele mai eficiente comenzi sunt: Nu, Pleaca, Fugi de-aici, Mars!

Sfatul cu numarul 5 se potriveste si in cazul atacurilor in haita, cu amendamentul ca in acest caz, trebuie sa descurajezi liderul haitei. Daca acesta se va speria de tine, toti ceilalti caini ii vor urma exemplul. 

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

La fel ca omul, prietenul sau vechi, cainele, poate dezvolta diverse alergii. Descoperirea acestei reactii specifice a...
Hranirea puilor de caine la tata este esentiala pentru dezvoltarea armonioasa a acestora. De aceea, trebuie sa...
Lhasa Apso este o rasa de caine de mici dimensiuni cu originea in regiunea Lhasa din Tibet....