Cum te pot afecta FECALELE ANIMALELOR de companie

Cum te pot afecta FECALELE ANIMALELOR de companie

Ai un caine si/sau o pisica? Daca da, inseamna ca iubesti animalele si faci totul pentru a le crea spatiul ideal in interiorul caminului tau. Asta inseamna inclusiv o buna igiena, un moment mai putin placut pentru tine, dar atat de necesar pentru mentinerea curateniei in casa. Mare atentie, insa, cand aduni fecalele animalului tau! Ai putea sa te imbolnavesti!

Iata care sunt bolile pe care le poti lua din fecalele animalelor:

1. Viermii intestinali. Cainii si pisicile fac viermisori cu ar fi Dipylidium caninum. Acesta este cauzat de ingerarea puricilor care poarta larvele de viermi si poate avea loc atunci cand animalul se spala. Acest vierme poate fi transmis la om, chiar daca riscul este minor. De asemenea, alti paraziti de tip vierme pot aparea in fecalele animalelor, iar omul ii poate lua prin contactul cu fecalele infectate sau cu solul si nisipul care trebuie curatat.

2. Campilobacterioza. In mod frecvent, aceasta bacterie cauzeaza diaree. Pot aparea, de asemenea, crampe, febra(in maximum 5 zile de la expunere) si dureri abdominale. Aproximativ 50% din cainii vagabonzi si 46% din pisici transporta aceasta bacterie.

3. Toxoplasmoza este o boala provocata de un parazit cu o singura celula. Poti contracta acest virus prin contactul cu fecalele de pisica sau orice zona sau obiect contaminat cu fecale de pisica, dar infectia apare doar daca parazitul este ingerat accidental. Din fericire, sistemul nostru imunitar este conceput sa poata lupta contra acestei bacterii. Simptomele toxoplasmozei sunt durerile musculare si inflamarae glandelor. Cand virusul e prea puternic, pot aparea leziuni ale creierului si a altor organe!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Lucerna ar trebui sa fie un furaj de baza in gospodaria oricarui crescator de animale; cu atat...
Planeta adaposteste peste 8 milioane de specii de animale. Unele dintre ele sunt neprietenoase si chiar infricosatoare(...
Roman Uchytel este artistul vizual datorita caruia multe creaturi disparute au fost readuse la viata. In cadrul...