Fatarea la iepuri. Cum sa ai grija de iepuroaica si de pui

Fatarea la iepuri. Cum sa ai grija de iepuroaica si de pui

Stai la curte si te gandesti sa cresti iepuri? Trebuie sa stii ca nu sunt chiar usor de intretinut. Un moment important este fatarea la iepuroaice. In articolul ce urmeaza iti prezentam tot ceea ce trebuie sa stii despre fatare si perioada imediat urmatoare acesteia.

Cum sa verifici gestatia.

- verificarea se face la 7-14 zile dupa imperechere.

- introdu iepuroaica in cusca cu iepurele-mascul, iar daca nu se mai imperecheaza, atunci este semn ca e deja gestanta. Metoda prezinta, insa, anumite riscuri, deoarece unele femele pot accepta si a doua imperechere, avand uterul in forma de Y si o posibila prima gestatie intr-un corn. A doua s-ar produce in al doilea corn si ar conduce la probleme de fatare si pui nascuti prematur.

- a doua metoda( la 14 zile distanta de imprechere) presupune palparea atenta a abdomenului. Daca simti mici formatiuni ca niste boabe de strugure, atunci este semn ca iepuroaica este gestanta si aceia sunt viitorii pui.

Cum sa ingrijesti iepuroaica gestanta.

- pentru a fata pui sanatosi, iepuroaica are nevoie de conditii optime: apa proaspata, asternut curat si uscat, un adapost bine ventilat, nutreturi de cea mai buna calitate, ratii nutritive complete. Gestati dureaza o luna.

Pagina 1/3

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ai un caine si/sau o pisica? Daca da, inseamna ca iubesti animalele si faci totul pentru a...
Caldura s-a instalat! E paradis si pentru sacaitoarele muste! Oricat ai fi de vigilent, tot o sa-ti...
Parul de pisica e nociv pentru organismul uman. Cu o buna ingrijire a animalului, insa, inghiti mai...