Cum se incarca bateria unei masini?

Cum se incarca bateria unei masini?

Daca uitati farurile masinii aprinse sau lasati casetofonul sa functioneze timp indelungat riscati sa vi se descarce bateria, caz in care aceasta poate fi incarcata sau inlocuita cu una noua.

Daca nu doriti sa cumparati o alta baterie, iata cum puteti sa o incarcati pe cea veche:

In primul rand trebuie sa va luati toate masurile de precautie necesare, pentru a nu va rani. Asigurati-va, intotdeauna, ca ati oprit motorul, ati tras frana de mana si ca va aflati intr-o zona de lucru relativ sigura, inainte de a incarca bateria masinii.

Exista un singur mod de a incarca bateria unei masini, in mod corect. Trebuie sa conectati un incarcator, cu ajutorul unor cabluri speciale si apoi sa porniti incarcatorul pentru a incarca bateria. Aveti grija sa potriviti cablul pozitiv cu electrodul pozitiv (catod) si cablul negativ cu electrodul negativ (anod) si niciodata sa nu incrucisati cablurile, deoarece acest lucru poate duce la explozia bateriei.

Cea mai buna solutie este sa cumparati o bateria noua, atunci cand cea veche s-a descarcat, deoarece o baterie reincarcata nu va dura mult timp.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Un alternator de masina genereaza intre 13 si 18 volti, care ajuta la buna functionare a aparatelor...
Durata de viata prelungita a bateriei unui dispozitiv electronic este foarte importanta, mai ales daca acesta este...
Laptopurile confera mobilitatea necesara in activitatile de zi cu zi si in munca de la serviciu, insa...