Cum sa afli codul de culoare al masinii

Cum sa afli codul de culoare al masinii

Ai zgariat masina si vrei sa o faci ca noua? Trebuie sa cunosti cu exactitate culoarea originala a masinii tale, pentru a vopsi fara eroare partile afectate. In materialul de mai jos, iti prezentam modalitatile prin care poti afla, cu exactitate, culoarea masinii tale.

Cauta codul de culoare din interiorul masinii. Majoritatea automobilelor masinilor au un autocolant(o eticheta) care contine informatii despre identificarea vehiculului. Acest autocolant include, de obicei, un cod de bare care arata marca automobilului, data si tara de fabricatie si alte informatii relevante. Poti gasi eeticheta de indentificare cu usurinta. Ea se afla, de obicei, in partea stanga a bordului ori n jumătatea din fata pe un element nedemontabil din interior, pe stalpul masinii sau pe pragul primei usi.

Cauta codurile de culoare ale vopselei pe eticheta de identificare. In cazul multor autovehicule, codurile pentru culori vor fi clar etichetate VIN(Vehicle Identification Number – Numarul de identificare al vehiculului). Citeste informatiile de pe eticheta pentru a gasi coduri specificate pentru vopsea sau culoare. Numarul de cifre si/sau litere prezente in interiorul codurilor de culori difera de la producator la producator.

Cauta un cod C daca nu gasesti cuvintele vopsea sau culoare. In unele cazuri, codurile de culoare ale vopselelor sunt notate doar cu o abreviere. Cauta litera C, care indica, de obicei, culoarea. Poti gasi, de asemenea, abrevierea Tr care indica nuanta.

Gaseste VIN-ul(numarul de sasiu). Acest VIN contine 17 caractere si se gaseste pe talonul masinii. VIN poate contine mai putine caractere daca vehiculul a fost fabricat inainte de 1981.

Obtine VIN din certificatul de inmatriculare a vehiculului. Certificatul de inmatriculare este dovada ca vehiculul este detinut de tine. Acest document contine informatii despre sofer si masina, inclusiv marca si modelul vehiculului si anul in care a fost fabricat. Cauta VIN imediat dupa aceste detalii.

Verifica asigurarea  pentru a vedea daca VIN este listat. Cand inchei asigurarea pentru masina, trebuie sa furnizezi informatii despre acesta companiei de asigurare. Ca atare, VIN-ul trebuie sa figureze pe polita de asigurare si poate aparea pe documentele de asigurare pe care le primesti prin posta.

Cautati fisele de reparatii ale masinii. Mecanicii auto cunosc VIN-ul unei masini, deoarece astfel obtin detalii precise despre modul in care a fost fabricat si ce piese au fost utilizate pentru construirea acesteia. Verifica, asadar, toate chitantele aferente reparatiilor masinii. Ar trebui sa gasesti si VIN-ul pe aceste documente.

Contacteaza dealerul /producatorul auto pentru a ti decoda VIN. Numarul de sasiu contine suficiente informatii pentru a putea afla codul de culoare specific. Cere distribuitorului sau producatorului auto codul de culoare al masinii. Furnizeaza VIN-ul complet, precum si orice alte detalii solicitate.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...
Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa,...
Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme...