Cum sa mentii CURATENIA in INTERIORUL MASINII

Cum sa mentii CURATENIA in INTERIORUL MASINII

Masina personala e locul unde ar trebui sa te simti ca in a doua ta casa. Asta mai ales daca urci, zilnic, la volan pentru a te deplasa la serviciu. In aceste conditii, nu te mira ca interiorul masinii tale se murdareste destul de repede. Cum rezolvi neplacerea? 1. Fa curatenie mai des; 2. Incearca sa pastrezi ordinea!

Multi romani isi curata masinile folosind diverse solutii nocive, pe care le cumpara din comert. Probabil, nu stiu ca pot face ordine in habitaclu si nu numai cu ajutorul unor substante total inofensive pe care orice om le are in gospodarie. Iata care sunt acestea si cum te ajuta:

1. Parbrizul. Stropeste parbrizul cu putin otet, apoi sterge-l cu servetele de hartie.

2. Alte zone murdare din habitaclu. Oriunde ai avea o pata, poti folosi un amestec de bicarbonat si otet. Aplica amestecul(pasta) pe zona murdara si lasa-l sa actioneze cateva minute(pana se usuca bine). Apoi, aspira!

3. Panoul de bord. O picatura de ulei de masline si o carpa vor face panoul sa arate ca nou. Nu mai e nevoie sa dai bani pe substante toxice!

4. Aer proaspat in masina. Odorizant? Uita de el! Amesteca putin bicarbonat de sodiu cu un ulei esential(alegerea aromei iti apartine). Pune amestecul intr-un mic recipient cu gaura si gaseste-i locul potrivit in habitaclu.

5. Sistemul de ventilare. Pentru asta ai nevoie doar de o perie de ras!

6. Animalele si parul. Cu totii stim ca animalele de companie lasa mult par in masina! Nu trebuie sa fii suparat. Ai o solutie simpla si eficienta la indemana pentru rezolvarea acestei neplaceri! Stropeste scaunele cu apa(pune apa intr-un pulverizator). Acum nu iti ramane decat sa cureti parul cu un burete.

7. Stergatoarele. Unge stergatoarele cu putin alcool. Nu vor mai lasa urme si mizerie pe parbriz!

8. Jantele. Ai nevoie de apa si otet( in cantitati egale) si un pulverizator. Stropeste jantele cu acest amestec si apoi sterge-le bine cu o carpa! Stralucirea e garantata!

9. Anvelopele. Un amestec de apa si bicarbonat este ideal pentru curatarea anvelopelor! Amestecul trebuie sa ajunga la stadiul de pasta. Apoi, il vei aplica pe anvelope. Acestea vor arata ca noi!

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...
Ti-ai cumparat masina? Daca da, o perioada scurta, probabil vei avea mare grija de ea. Odata, insa,...
Exista o multime de trucuri practice pe care le poti folosi pentru a scapa de micile probleme...