Cum sa parchezi cu spatele. Urmeaza acesti pasi

Cum sa parchezi cu spatele. Urmeaza acesti pasi

Iti doresti sa devii sofer? Daca da, atunci va trebui sa faci scoala de soferi, acolo unde vei invata toate tainele sofatului. Totusi, inainte de a te inscrie, credem ca e necesar sa ai deja cateva cunostinte in domeniu. Astfel, azi am decis sa te ajutam cu tot ceea ce trebuie sa stii despre parcarea cu spatele sau in marsarier, asa cum mai e cunoscuta.

Cum sa parchezi cu spatele. Urmeaza acesti pasi simplificati:

1. Semnalizeaza mereu la timp. O semnalizare corecta se face cu macar 50 dmetriinainte de a incepe manevra! Astfel, vei permite conducatorilor vehiculelor din spate sa inteleaga ceea ce urmeaza sa faci. Pentru fluidizare, cel din spate te va depasi cu grija. Pe langa prevenirea unui blocaj, vei avea vei avea mai mult spatiu la dispozitie, iar stresul va fi diminuat.

2. Pastreaza o distanta laterala suficient de mare. Este de preferat sa nu te apropii prea mult de autoturismele langa care vrei sa parchezi. Un instructor auto te va invata ca distanta laterala pentru aceasta manevra ar trebui sa fie intre 1 metru si 1,5 metri. In cazul in care distanta este mai mica, te vei apropia in mod natural prea mult de autoturismul din stanga si astfel va trebui sa manevrezi in fata, iar apoi in spate. Lesne de inteles ca in cazul examenului auto, aceasta manevra iti va rapi din punctaj(politistul va intelege ca stai rau cu priceperea la volan).

3. Ia-ti reperul potrivit. Nu e deloc complicat. Sigla masinii langa care vrei sa garezi trebuie sa dispara din campul vizual. Acesta e reperul. In momentul in care ai ajuns in locul potrivit, doar opreste.

4. Nu incepe niciodata manevra fara sa te asiguri. Orice manvra la volan presupune o asigurare prealabila. Uita-te in oglinda laterala stanga oentru a fi sigur/a ca nici un alt autoturism nu s-a angajat in depasire. Astfel, poti efectua manevra in siguranta.

5. Vireaza maximum dreapta si pregateste autoturismul pentru mersul on marsarier. Trage la maximum de volan in dreapta si pregateste-te pentru mersul inapoi. Introdu schimbatorul de viteza in marsarier.

6. Verifica traiectoria pe care se deplaseaza autoturismul. Trebuie sa faci asta in mod constant. Uita-te in oglinzile laterale pe tot parcursul deplasarii. Astfel, masina se va deplasa pe traiectoria dorita de tine.

7. Indreapta volanul. Odata ce masina ta este in pozitie paralela cu autoturismele langa care doresti sa parchezi, e timpul sa indrepti volanul. Pentru a verifica daca pozitia autoturismului e cea corecta, poti lua ca reper si bordura din contrasens sau marcajele aplicate pe carosabil.

8. Scoate autoturismul cat de mult se poate in afara drumului. Pentru asta e necesar sa te apropii cu rotile din spate de bordura. Orienteaza-te, folosind oglinzile laterale, dar si poizitiile masinilor deja garate.

Citeste si: Cum se face o parcare paralela

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Tractarea unei remorci nu e deloc simpla pentru un incepator! Daca esti in aceasta situatie si nu...
Iarna este o perioada dificila pentru soferi, care trebuie sa se ingrijeasca in mod suplimentar de masinile...