Cum sa repari caroseria fara sa strici vopseaua

Cum sa repari caroseria fara sa strici vopseaua

Caroseria masinii tale va avea de suferit, la un moment dat, chiar daca esti cel mai atent si priceput sofer din lume! O cauza externa tot va aparea, din pacate. Un mic accident provocat de altcineva in parcarea hipermarketului sau mingea pe care copiii din fata blocului o suteaza tare in aripa masinii tale! Doar doua exemple de momente in care nu ai ce face: caroseria se stramba si trebuie s-o repari cumva. Nu te grabi sa mergi in service unde vei plati sute de lei chiar si pentru o zgarietura minora.

Exista cateva metode neconventionale prin care poti rezolva problema fara mari cheltuieli:

1. Apa fierbinte. Metoda e potrivia pentru partile din plastic, cum ar fi la bara din fata si cea din spate a masinii. Plasticul e rigid, asa ca e greu sa indrepti bara prin forta bruta. Apeleaza mai bine la apa fierbinte. Toarn-o pe zona indoita, care se va dilata si inmuia, facand posibila manevrarea cu usurinta. Dilatarea permite, uneori, chiar si remedierea de la sine a zonei afectate.

2. Desfundatorul pentru chiuveta. Umezeste desfundatorul si suprafata afectata, dupa care trage pana cand indoitura nu se mai vede.

3. Levierul. Inveleste capatul levierului intr-o carpa. Impinge capatul invelit pe indoitura de pe masina pana cand aceasta revine la forma initiala. Nu lovi caroseria cu levierul! Se poate deforma in sens invers. Practic, nu scapi de unca ca dai de alta, cum spunem noi romanii!

4. Uscatorul de par si aerul comprimat. Metoda presupune accelerarea fenomenului de dilatare si comprimare rapida; se aplica atat pe zonele de plastic, cat si pe cele metalice pentru indoituri usoare. Incalzeste zona afectata folosind uscatorul de par, apoi concentreaza aerul comprimat pe acea suprafata, care va trece rapid printr-o transformare radicala: materialul va reveni la forma initiala, iar masina nu va mai prezenta nicio urma de lovitura.

5. Gheata carbonica. Mai intai, pune o pereche de manusi de protectie din cauciuc. Apoi, aplica gheata carbonica pe zona afectata pana cand suprafata va reveni la forma initiala;

6. Aspiratorul. Daca ai un aspirator suficient de puternic, pune furtunul pe suprafata deformata si trage usor pana cand aceasta revine la forma initiala;

7. Kitul cu ventuze. Fixeaza suportul cu cele doua ventuze si roteste in sens invers vizavi de zona afectata, pana cand suprafata indoita revine la forma initiala.

8. Pistolul cu silicon si cuie. Taie cateva bucati de lemn(din coada de matura, spre exemplu). Introdu, apoi, un cui pana la jumatate si aplica silicon pe capatul celalalt. Acum, lipeste pe masina acea parte. Dupa ce ai aplicat suficiente bucati pe zona afectata, asteapta pana cand siliconul se raceste, apoi leaga o sarma sau o sfoara de cuie si trage pana cand suprafata revine la forma dorita. Daca siliconul se dezlipeste greu, nu forta! Toarna, in schimb, apa calda! Siliconul se va desprinde foarte usor.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Zgarieturile de pe masina sunt inestetice si repararea lor poate fi destul de costisitoare, mai ales daca...
Utilizarea constanta a masinii produce cheltuieli semnificative, mai ales pentru combustibil. In plus, exista o legatura directa...
Masina personala nu trebuie neglijata nicicum! Daca, din pacate, ai gasit-o zgariata in parcare si vrei sa...