Cum sa faci economii. Metode de succes din Germania

Cum sa faci economii. Metode de succes din Germania

Exista vreun roman care nu a auzit despre pasiunea germanilor de a economisi? Credem ca nu. Totusi, modelul de succes al nemtilor este putin cunoscut si mai putin pus in practica. Cum reusesc locuitorii acestei tari sa stranga bani frumosi? Vezi in cele ce urmeaza.

Strategii financiare populare in Germania. Economiile sunt sigure!

Ingrijeste-ti garderoba si nu alerga dupa produse noi! Germanii au tentinta de a purta articolele vestimentare cu multa atentie. Astfel, hainele ce nu le vor mai fi necesare vor deveni utile pentru altcineva. Pe langa magazinele second-hand, nemtii au locuri speciale in care se cumpara/schimba articole la preturi foarte mici. Chiar si oamenii instariti cumpara lucruri folosite in detrimentul celor noi! Astfel, economiile cresc, iar mediul are mai putin de suferit!

Nu e o rusine sa profiti de reduceri. Germanii urmaresc, cu mare atentie, orice promotie! In timpul sezonului de reduceri, locuitorii acestui stat se aprovizioneaza si pun mare pret pe ofertele vrac. Multi nemti vaneaza reducerile din alte orase( asta daca beneficiul depaseste cheltuielile de calatorie).

Exista solutii repara singur pentru aproape orice. Reticenti sa cheltuiasca pentru serviciile specialistilor, germanii prefera sa faca tot ce se poate cu propriile forte. Spre exemplu, isi spala singuri masinile, repara robinetele din case cu propriile maini, se ocupa acasa de manichiura si pedichiura. Chiar si cei mai putin inzestrati cu abilitati tehnice se implica. Acestia au posibilitatea sa mearga in cunoscutele cafenele de reparatii, unde invata cum sa repare diverse. Odata ce au invatat, fac totul singuri!

Economiseste zilnic. De exemplu, pentru a reduce facturile la energia electrica, nemtii cumpara becuri si electrocasnice construite pentru economie. In plus, gadgeturile sunt intotdeauna deconectate de la priza atunci cand nu sunt utilizate. Un alt exemplu: pentru a face economie la apa, unele gospodine spala vasele in apa colectata in chiuveta si folosesc apa de ploaie pentru ingrijirea plantelor. La capitolul incalzire, germanii prefera sa se imbrace mai gros pe timp de noapte decat sa foloseasca la capacitate maxima sursele de incalzire!

Avantajele vietii de student in Germania. Studentii sunt respectati si apreciati in Germania!Ei nu se bucura doar de reduceri la trasportul public, ci beneficiaza de gratuitati/reduceri si in cinemauri sau muzee. De asemenea, pot face diverse cumparaturi mai ieftine: telefoane mobile la preturi speciale, inchirieri mai ieftine de automobile sau chiar reduceri substantiale in saloanele de beauty!

Contabilitatea la domiciliu si planificarea atenta a banilor incep din copilarie! Un buget bine pus la punct inseamna economii si o viata mai buna! Iar germanii invata asta de la varste fragede! Note de contabilitate primara exista in fiecare gospodarie din aceasta tara! In plus, niciun neamt nu merge la cumparaturi fara o lista bine definita! Si poate cel mai important: orice copil neamt are o pusculita in care strange banuti!

Poti impartasi/schimba multe lucruri. Pe portalurile germane de impartire a alimentelor, gasesti o multime de produse perfect comestibile, dar care au fost date la o parte pentru ca nufoloseaua altora sau pentru ca au prezentat dezavantaje minore la capitolul aspect. Exista, de asemenea, un site special care listeaza locurile in care germanii se pot aproviziona gratuit cu tot felul de fructe si legume.

Sticlele goale, utile pentru bugetul familiei. In Germania, reciclarea sticlelor este o obisnuinta. In aproape orice supermarket exista utilaje speciale de strangere a sticlelor. Pentru motivarea populatiei, fiecare sticla goala are un pret. Spre exemplu, o sticla din plastic , indiferent de volum, este reciclata contra sumei de 25 centi, in timp ce una din sticla iti aduce 8 centi! O astfel de practica ajuta mediul, deoarece plasticul atat de nociv nu ajunge in natura, acolo unde poate produce adevarate dezastre ecologice!

Nemtii sunt primitori, dar nu exagereaza. Nu te astepta la mese imbelsugate ca oaspete in casa unui german! Acesta iti va oferi o cafea sau un ceai, dar nu si bunataturi(prajituri, sandvisuri etc). Daca doresti sa mananci, gazda nu se va simti ofensata, daca iti aduci propriile gustari!

Citeste si: Obiceiuri zilnice care iti destabilizeaza bugetul

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Produsele cosmetice sunt destul de scumpe. In plus, vor deveni inutile rapid, daca nu stii sa le...
Cand esti tanar, poti face o multime de bani din economii, fara sa iti iei de la...
Cand vine vorba de cumparaturi, convingerea de masa este aceea ca articolele mai scumpe sunt si cele...