Obiceiuri zilnice care iti destabilizeaza bugetul

Obiceiuri zilnice care iti destabilizeaza bugetul
Obiceiuri zilnice care iti destabilizeaza bugetul Obiceiuri zilnice care iti destabilizeaza bugetul

Cheltuielile spontane, impulsive, inutile sunt cele care fac cel mai rau bugetului, de obicei. Pentru a evita un astfel de comportament, ti-am pregatit o lista de situatii comune, care provoaca pagube importante in buzunarele si in portofelele multor oameni de pe intreg Mapamondul.

De ce se risipesc banii tai mai repede decat te astepti?

1. Cumperi nimicuri. Stai la coada si iti sare in ochi nu-stiu-ce nimic. Evita sa il mai cumperi. Aceste cumparaturi ce par mici provoaca gauri bugetare semnificative. Pentru a evita sa mai faci asta ar trebui sa:

- mergi intr-un magazin alimentar(hipermarket, supermarket etc) doar cand te simti bine si niciodata cand esti infometat.

- faci o lista de cumparaturi cand pleci de-acasa;

- lasi o nota in portofel pe care sa scrie: chiar am nevoie de asa ceva?! Iti vei aminti ca trebuie sa te gandesti de 2 ori inainte de a cumpara ceva;

2. Nu ai grija de colantii subtiri din nylon. Un comportament care, evident, le afecteaza pe reprezentantele sexului frumos. Acesti colanti sunt foarte frumosi, sexy, dar si foarte firavi. Se rup adesea in momente total nepotrivite. Pentru a prelungi durata de viata a colantilor si a-ti reduce cheltuielile, incearca 2 trucuri simple, dar eficiente:

- imediat dupa achizitionare, scoate produsul din ambalaj, uda-l si introdu-l in congelator, pana cand ingheata. Apoi, decongeleaza colantii si lasa-i sa se usuce;

- aplica fixativ pe o pereche de colanti noi. Lasa fixativul sa se usuce si gata. Colantii vor fi multa mai rezistenti!

3. Consumi guma de mestecat in exces. In aproape orice geanta gasesti macar un pachet de guma. Acest comportament poate deveni o obisnuinta. Si nu vorbim de una prea sanatoasa! Nici pentru tine, nici pentru bugetul tau! Daca tot iti place guma de mestecat, ai putea sa o faci acasa. Iata o reteta!

4. Preferi haine si accesorii intr-o singura culoare. Uneori, dragostea pentru o anumita culoare a transforma intreaga garderoba intr-o monotonie nedorita. Evita sa mai cumperi pantaloni, pulovere, pantofi si genti in aceeasi nuanta! Acest obicei iti cam goleste cardul. In plus, expertii in moda si stil recomanda combinarea curajoasa a articolelor vestimentare noi cu cele pe care le ai deja. De asemenea, te sfatuiesc sa nu urmaresti ultimele tendinte si sa sortezi hainele din garderoba dupa stil si culoare.

5. Cumperi fructe si legume exotice. Cand cumperi divere fructe si legume care nu prea cresc in locurile tale natale, cheltui o multime de bani si nici nu ai garantie unui gust bun si sanatos...Rezuma-te la a cumpara fructe si legume de sezon. Sunt mult mai ieftine si mult mai sanatoase!

6. Cumperi cu taraita hartie igienica. Oamenii de stiinta au aratat ca oamenii cu posibiltiati financiare reduse cheltuiesc cu 6% mai mult pe hartie igienica decat oamenii instariti. Se intampla, deoarece cumpara hartia vrac. Ori hartia la rola costa mai mult decat cea impachetata si vanduta in cantitati ai mari. Cu cat cantitatea ambalata e mai mare, cu atat obtii economii mai mari. Invata sa faci un stoc de hartie igienica. Mergi in hipermarket si vaneaza ofertele!

7. Cumperi medicamente pentru orice eventualitate. Nu mai cumpara medicamente pentru momentul cand va fi nevoie. Daca esti sanatos, nu e necesar sa ai stoc de medicamente. Acestea vor expira si vor deveni o investitie inutila! Cumpara medicamente doar cand ai nevoie! Farmacii sunt, mai nou, la toate colturile, cele mai multe fiind deschise nonstop!

Citeste si: Cum sa reduci cheltuielile zilnice?

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Planificarea bugetului lunar al familiei va poate ajuta sa tineti sub control cheltuielile si sa economisiti bani. ...
Cheltuielile prea mari pentru utilitati pot avea un anumit impact, pe termen lung, asupra bugetului familiei dumneavoastra. ...
Ai probleme cu banii? Venitul lunar nu e suficient sa-ti asigure traiul? Inseamna ca trebuie sa faci...