Cum sa prepari o socata delicioasa

Cum sa prepari o socata delicioasa

Socata este bautura specifica lunii mai. Romanii o prepara cu mare placere, la fel cum o si consuma. Si bine fac, deoarece florile de soc sunt benefice pentru organismul uman, ajutand in tratarea afectiunilor digestive, respiratorii, cardiace si dermatologice.

Daca n-ai facut niciodata socata, e pacat sa nu incerci! Iata cum se prepara aceasta minunata bautura.

Ingrediente:

– 15/20 flori mari de soc;

– 10 litri de apa plata;

– 5/6 lamai;

– un kilogram de zahar brun;

– 14 boabe de orez pentru fermentatie sau 5 grame de drojdie proaspat;

– 6/7 frunze de menta.

Mod de preparare:

- pune florile de soc intr-un borcan de 10 litri, lasand loc pentru zahar si lamai.

- feliaza lamaile si stoarce-le bine in apa. La 2/3 lamai e de preferat sa indepartezi coaja pentru ca aceasta ar putea da un gust prea amar socatei.

- acopera borcanul si lasa-l asa pentru 24 ore.

- adauga zaharul si boabele de orez(a doua zi), apoi amesteca bine.

- acopera borcanul si lasa-l sa fermenteze timp de inca 3/4 zile. Borcanul trebuie sa aiba capac, dar sa nu fie inchis complet pentru ca intreaga compozitie sa poata respira.

Pagina 1/2
Etichete: socata, soc, flori soc, lamai, zahar

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Starea de soc apare atunci cand in corp nu circula suficient sange si nu exista destul oxigen. ...
Socul anafilactic este o reactie alergica severa care poate fi cauzata de expunerea la substante comune, dar...
Lamaile sunt extrem de benefice, fiind utile pentru intarirea metabolismului si scaderea in greutate. Iata 10 dintre...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare