Cum sa prepari SIROP de CATINA

Cum sa prepari SIROP de CATINA

Fructele de catina sunt foarte cautate datorita beneficiilor pe care le aduc in organism. Acestea ajuta la tratarea multor afectiuni, precum gripa, viroze respiratorii, sensibilitate la raceli si infectii, ulcer, diaree, ciroza, hepatita, anemie, astenie, boli coronariene, miopie, glaucom, cataracta, depresie etc.

Astazi, iti dezvaluim reteta pentru siropul de catina. Nu uita, insa: modul in care este preparata catina nu e atat de important precum consumul de catina!

Ai nevoie de:

- un kilogram de catina;

- miere.

Ce trebuie sa faci:

- spala bine catina si elimina coditele lemnoase, atat cat se poate.

- lasa catina la scurs.

- da catina prin storcatorul cu presare la rece sau prin masina de tocat. Se poate amesteca si in blender, cu o cantitate mica de apa, iar pentru a obtine sucul fructele se storc bine printr-un tifon. Vei obtine un suc gros, uleios.

- amesteca sucul cu o cantitate similara de miere (la o cana de suc de catina se adauga o cana de miere).

- pune amestecul in sticle/borcane inchise ermetic pe care le vei introduce la frigider timp de 2-3 saptamani.

Important: amesteca zi de zi, in prima saptamana, apoi la câteva zile, pentru a omogeniza cele doua componente. Daca nu faci asta, siropul va fermenta.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ceaiul tine de traditie in Marea Britanie. Reteta e respectata cu sfintenie in fiecare casa. Ceaiul negru...
Laptele de soia este o alternativa delicioasa la clasicul lapte. Il poti consuma in anumite retete sau...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare