Astazi, iti dezvaluim reteta pentru siropul de catina. Nu uita, insa: modul in care este preparata catina nu e atat de important precum consumul de catina!
Ai nevoie de:
- un kilogram de catina;
- miere.
Ce trebuie sa faci:
- spala bine catina si elimina coditele lemnoase, atat cat se poate.
- lasa catina la scurs.
- da catina prin storcatorul cu presare la rece sau prin masina de tocat. Se poate amesteca si in blender, cu o cantitate mica de apa, iar pentru a obtine sucul fructele se storc bine printr-un tifon. Vei obtine un suc gros, uleios.
- amesteca sucul cu o cantitate similara de miere (la o cana de suc de catina se adauga o cana de miere).
- pune amestecul in sticle/borcane inchise ermetic pe care le vei introduce la frigider timp de 2-3 saptamani.
Important: amesteca zi de zi, in prima saptamana, apoi la câteva zile, pentru a omogeniza cele doua componente. Daca nu faci asta, siropul va fermenta.