Cum sa faci lapte de soia

Cum sa faci lapte de soia

Laptele de soia este o alternativa delicioasa la clasicul lapte. Il poti consuma in anumite retete sau de sine statator. Te sfatuim, insa, sa faci lapte de soia in propria bucatarie. E mult mai gustos si mai sanatos decat cel din comert.

Lapte de soia. Ingrediente pentru un litru:

- o punga (150 grame) de boabe uscate de soia galbena;

- sare, dupa gust;

- zahar, dupa gust (optional)

- extract de vanilie, scortisoara/ciocolata, capsuni dupa gust (optional).

Lapte de soia. Mod de preparare:

- clateste boabele de soia. Toarna punga cu boabe de soia intr-o strecuratoare si pune strecuratoare la jet de apa rece. Amesteca cu mainile boabele de soia, astfel incat sa se spele bine.

- tine boabele de soia in apa rece peste noapte. Soia se va inmuia si va fi mai simplu de decojit.

- verifica soia. Dupa 12 ore, boabele de soia ar trebui sa fie moi si de doua ori mai mari decat in stare naturala. Taie o boaba cu un cutit. Daca se taie usor, inseamna ca e gata. Daca soia e inca tare, mai las-o la inmuiat.

- scurge soia printr-o strecuratoare.

- muta soia intr-un castron cu apa rece.

- freaca boabele de soia intre degete pentru a le decoji. Nu conteaza daca raman cateva boabe nedecojite.

- indeparteaza cojile cu o lingura. Nu va fi dificil, deoarece acestea plutesc in apa.

- muta soia in blender si adauga 4 cani de apa.

- da blenderul la cea mai mare treapta timp de un minut. Amesteca bine boabele de soia cu apa. Ar trebui sa obtii un amestec spumos, fara bucatele de soia.

- strecoara laptele. Chiar daca soia este complet amestecata, va trebui sa strecori laptele de soia pentru a obtine o textura neteda. Pune o bucata de tifon pe o strecuratoare si muta strecuratoarea deasupra unei cratite suficient de incapatoare.Dupa ce ati terminat , strange tifonul de la colturi si rasuceste-l pentru a scurge bine laptele.

- pastreaza soia ramasa in tifon. Pasta care ramane se numeste okara. Aceastapoate fi folosita pentru a prepara burgeri vegetali sau biscuiti.

- pune oala cu lapte de soia la foc mediu/mic. Amesteca din cand in cand si ai grija ca laptele sa nu dea in foc.

- adauga sare si arome. Cand laptele incpee sa fiarba, Da focul la mic si adauga un praf de sare impreuna cu arome suplimentare, daca doresti. Multi adauga putin zahar. De asemenea, poti adauga o lingurita de extract de vanilie, un baton de scortisoara sau chiar cateva linguri de ciocolata topita pentru a da laptelui de soia un plus de aroma.

- fierbe amestecul timp de 20 minute. Dupa ce ai redus focul si ai adaugat aromele, lasa laptele de soia sa fiarba inca 20 minute.

- lasa laptele la racit. Opreste focul si lasa laptele sa se raceasca la temperatura camerei.

- elimina pelicula de deasupra cu ajutorul unei linguri.

- muta laptele intr-un vas si baga-l la frigider.

- serveste laptele de soia rece. Acest produs poate fi pastrat fara probleme o saptamana la frigider.

Citeste si: Cum sa faci snitele de soia

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Carnea de porc ramane pe primul loc in preferintele romanilor. De aceea, ne-am gandit sa iti prezentam,...
Esti vegetarian sau vrei sa tii post? Iti prezentam astazi o alternativa excelenta pentru inlocuirea carnii. Ne...
Amatorii de peste sa fie pe receptie! Le propunem, astazi, o reteta excelenta pe baza de ton....
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare