Cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle

 Cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle

In general vinul la sticla trebuie consumat imediat dupa desfacere, pentru a evita oxidarea si transformarea acestuia in otet, insa exista situatii in care acest lucru nu este posibil.

Iata cum trebuie pastrat vinul dupa desfacerea unei sticle:

1. Puneti dopul la loc si introduceti sticla de vin in frigider, pentru a impiedica oxidarea, accelerata de caldura. Astfel, veti putea pastra vinul timp de cateva zile. Este important ca dopul sa nu fie deteriorat sau rupt. Daca nu doriti sa refolositi dopul de pluta, puteti cumpara capace de plastic.

2. Folositi un opritor cu pompa vacuum pentru vin, pentru a-l pastra dupa desfacerea unei sticle. Acest tip de aparate pot fi achizitionate de la magazine de vinuri sau din orice magazin cu ustensile de bucatarie. Opritorul se introdue in gatul sticlei de vin si aerul este extras din aceasta cu ajutorul pompei vacuum. Odata aerul scos, opritorul sigileaza etans sticla, permitand pastrarea vinului in frigider, timp indelungat.

3. Intoduceti gaz inert in sticla deschisa de vin, pentru a elimina aerul din aceasta. Introduceti, apoi, un dop in sticla si puneti-o la frigider. Acest tip de gaz de gaseste in magazinele cu vinuri.

4. Decantati vinul  ramas, transferandu-l intr-o sticla mai mica, unde exista o cantitate mai mica de aer care intra in contact cu acesta. Puneti apoi sticla de vin la frigider.

Sfat: Sticlele de vin desfacute nu trebuie niciodata puse la pastrare in picioare, ci culcate, petru ca dopul sa ramana la loc.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Exista vinuri care pot fi consumate imediat dupa cumparare, insa unele soiuri trebuie puse la pastrare, o...
Vinul de casa poate fi obtinut nu numai din struguri, ci si din afine, zmeura sau alte...
Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare