Iti place vinul? Alege dintre aceste tipuri romanesti

Iti place vinul? Alege dintre aceste tipuri romanesti

Romania este o tara binecunoscuta pentru vinurile sale de inalta calitate! Daca esti un degustator la inceput de drum, trebuie sa citesti acest articol. Iti vom prezenta 5 dintre cele mai bune vinuri romanesti.

Vinuri romanesti de inalta calitate:

1. Grasa de Cotnari. Vorbim despre, probabil, cel mai cunoscut tip de vin din Romania. E consumat atat de finii cunoscatori, cat si de catre consumatori de rand. Originar din regiunea istorica a Moldovei, acest vin este recunoscut pentru aromele sale intense de flori de salcam si fructe exotice. Grasa de Cotnari este un vin alb aflat pe lista celor mai vechi soiuri autohtone de struguri. Ofera un gust complex si rafinat, cu note echilibrate de flori albe, piersici si miere.

2. Feteasca neagra. Alaturi de Grasa de Cotnari, acest vin rosu este foarte popular in tara noastra. Aare originile in podgoriile Moldovei si Transilvaniei, fiind un soi foarte vechi. Culoarea risu rubiniu intens si aromele de capsuni, mure si chiar un strop de vanilie te vor cuceri din prima. Taninurile bine echilibrate din compozitie confera vinului o nota usor condimentata.

3. Crémantul e un spumant de top produs in zona viticola Alba. Se produce prin metoda traditionala, cea pe care o cunoastem si sub denumirea de metoda sampanizarii(fermentatie in sticla). Se obtine astfel un spumant efervescent, cu bule fine si arome florale de iasomie si tei si de fructe albe - pere si mere.

4. Tamaioasa Romaneasca este ideala pentru consumatorii care prefera aromele dulci si florale. Acest vin are o istorie indelungata in Romania, fiind cultivat si produs in special in zonele viticole din Moldova si Muntenia. Are o culoare de un auriu stralucitor, oferindu-ti arome superbe de trandafiri, flori de tei si note subtile de citrice. Intra in categoria vinurilor albe usoare.

5. Merlot. Vorbim despre un vin originar din Franta, dar adaptat ideal la terroir-ul din Romania. Are o culoare rubiniu inchis si arome de cirese, mure si vanilie . Gustul sau echilibrat, cu taninuri bine integrate, il transforma intr-o bautura alegere ideala pentru multe ocazii.

Citeste si: Cum sa faci vin de tomate

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Vinul tau nu vrea sa se opreasca din fermentatie, desi i-a cam venit vremea pentru imbuteliere? Daca...
Vinul se face, de obicei, din struguri, dar poate fi produs si din alte fructe, cum ar...
Vinul poate reprezenta un cadou potrivit pentru un cuplu proaspat casatorit, pentru gazda unei petreceri sau chiar...
Newsletter
Aboneaza-te la newsletter!
Abonare