10 simptome ale cancerului la plamani ce nu trebuie ignorate

10 simptome ale cancerului la plamani ce nu trebuie ignorate

Cancerul la plamani este al doilea cel mai frecvent tip de cancer si este cauzat de cresterea necontrolata a celulelor in tesuturile din plamani, iar lasat netratat se poate intinde in intregul corp.

Principalul factor de risc este fumatul, insa acest tip de cancer mai poate fi cauzat si de fumatul pasiv sau de inhalarea unor gaze toxice, pe termen lung.

In majoritatea cazurilor, simptomele nu sunt vizibile, decat atunci cand boala se afla deja intr-un stadiu foarte avansat.  Iata 10 simptome ale cancerului la plamani ce nu trebuie ignorate:

1. Tusea cronica, insotita sau nu de mucus, cu o durata peste 3 saptamani este un semn timpuriu de cancer la plamani si poate fi insotita de de dureri in piept, in umar sau in brate. Daca prezentati acest simptom, mergeti de urgenta la un consult medical.

2. Tusea cu eliminare de sange, intr-o cantitate mai mica sau mai mare poate indica prezenta cancerului la plamani, mai ales in cazul fumatorilor si poate fi insotita de dureri in piept, pierderea suflului, febra sau alte simptome similare. Acest simptom mai este specific anumitor infectii, tuberculozei, bronsitei, pneumoniei si anumitor afectiuni cardiace. Este indicat sa mergeti al un consult medical, daca va confruntati cu asa ceva.

Pagina 1/4

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul de piele este una dintre cele mai des intalnite forme de cancer. Aceasta boala afecteaza cateva...
Alunitele sau nevii pigmentari sunt tumori benigne(necanceroase) care pot aparea pe piele sub forma unor pete sau...
Cancerul cervical este o boala in care celulele normale se transforma in celule canceroase, in tesutul cervical. ...