Care sunt simptomele cancerului de colon

Care sunt simptomele cancerului de colon

Cancerul de colon afecteaza intestinul gros, situat in partea inferioara a sistemului digestiv si poate fi cauzat de factori genetici, o dieta nepotrivita, precum si de consumul excesiv de alcool si tutun.

Iata care sunt simptomele cancerului de colon:

1. Schimbarile de la nivelul scaunului, precum diareea persistenta, constipatia, sau incapacitatea de a elibera in totalitate intestinul gros.

2. Durerile abdominale si balonarile frecvente si inexplicabile, asociate cu schimbarile de la nivelul scaunului sunt semne ca trebuie sa mergeti la un consult medical.

3. Schimbarea poftei de mancare. Persoanele cu cancer de colon isi pierd pofta de mancare si pot scadea in greutate in mod inexplicabil . Daca nu mai puteti manca mese intregi si nu va mai plac mancarurile preferate, puteti suferi de aceasta forma de cancer. Aveti grija, de asemenea, la scaderea greutatii corporale, mai ales daca nu ati depus niciun efort in acest sens.

4. Oboseala cronica este un alt simptom comun al multor forme de cancer, inclusiv al celui de colon. Daca sunteti mereu obositi, va simtiti slabiti si cauzati simptomele de mai sus este indicat sa mergeti de urgenta la un consult medical.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Cancerul de piele este una dintre cele mai des intalnite forme de cancer. Aceasta boala afecteaza cateva...
Multe persoane se vor doctori pentru sine, incercand sa puna singure diagnostic pentru afectiunile lor. Nimic mai...
Cancerul de prostata este o boala cauzata de o tumora maligna metastazica, care porneste din exteriorul prostatei...