Care sunt simptomele tuberculozei

Care sunt simptomele tuberculozei

Tuberculoza (TBC) este o boala cauzata de bacteria numita Mycobacterium tuberculosis, ce se raspandeste de la o persoana la alta, pe calea aerului si care afecteaza in primul rand plamanii, insa poate avea repercursiuni si asupra altor organe.

Iata care sunt simptomele tuberculozei:  

1. Tusea neobisnuita este un semn al tuberculozei, deoarece aceasta boala afecteaza tesutul de la nivelul plamanilor. Raspunsul natural al organismului uman este acela de a inlatura lucrurile iritante, prin tuse. Tusea specifica TBC dureaza mai mult de 3 saptamani si persoanele afectate pot scuipa sange.

2. Flegma inchisa la culoare, cu miros neplacut este semn de infectie bacteriana, iar cea incolora si fara miros arata o infectie virala. Daca scuipati sange, atunci cand tusiti, poate fi semn de TBC, deoarece aceasta boala afecteaza vasele de sange din plamani.

3. Durerile in piept ascutite, localizate intr-o anumita zona, ce se amplifica la atingere, in timpul respiratiei sau in timpul tusei pot fi semne ale tuberculozei.

4. Pierderea in greutate fara intentie si lipsa poftei de mancare sunt alte simptome ale tuberculozei, cauzate de raspunsul organismului in contact cu bacteria ce cauzeaza aceasta boala, care afecteaza absorbtia de nutrienti si metabolismul proteinelor.

5. Febra, frisoanele si transpiratia pe timp de noapte sunt alte semne ale TBC, cauzate de lupta sistemului imunitar cu bacteria ce cauzeaza aceasta boala.

Atentie! Daca va confruntati cu simptomele de mai sus este indicat sa mergeti de urgenta la un control medical.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Organismul este creat astfel incat sa ne ofere semne atunci cand se deregleaza. Mai exact, o boala...
Vara vine cu mult soare, caldura, relaxare in vacante pe plaje superbe si mult bronz. Din pacate,...
Bolile pot avea componenta genetica, ereditara. In aceasta situatie , sunt greu de evitat si trebuie sa...