Ce spune comportamentul repetitiv despre tine

Ce spune comportamentul repetitiv despre tine

Comportamentele repetitive din viata ta nu sunt intamplatoare. Ele nu fac decat sa spuna anumite lucruri despre starea de moment, temperament si caracter. Orice asemenea gest arata, de exemplu, cat de bine esti integrat in societate sau cum stai cu psihicul.

Intarzii intotdeauna. Daca ai intarzieri la fiecare intalnire, nu mai cauta mereu scuze. Iti vei strica si mai tare reputatia! In realitate, doar tu esti vinovat pentru intarzieri, nu traficul sau cine stie ce element neprevazut. Ai putea fi tentat sa crezi ca obiceiul tau negativ demonstreaza incapacitatea de a gestiona timpul. Nu e asa! Cel mai probabil, incerci doar sa controlezi situatia. Sa stii ca persoana pe care urmeaza sa o intalnesti e deranjata de asteptare, iti da posibilitatea de a te pune in valoare, de a te afirma in raport cu ea; celalalt in asteptare, tu in actiune. E chiar un mod ciudat de a incerca sa detii controlul!

Verifici de mai multe ori daca ai inchis usa. In fiecare dimineata, inainte de a pleca la serviciu, verifici daca ai stins luminile, gazul, daca ai pus tot ce trebuie in geanta, daca ai inchis bine usa de la intrare. Obiceiul iti ia cam 15 minute. Daca ai masina , o controlezi pentru ca totul sa fie in regula si uite asa ajungi, deja, obosit la job. Toate aceste comportamente repetate scot in evidenta un sentiment de nesiguranta. Simti nevoia sa marchezi limite (intre exterior si casa, adica intre voi si restul lumii). Verificarea usii te ajuta sa lupti impotriva sentimentului de teama.

Te speli frecvent pe maini. Un astfel de comportament arata ca simti nevoia sa scapi de anumite intamplari cotidiene: experiente mai putin placute, vesti proaste. Incerci, practic, sa respingi raul cu apa si sapun; modalitatea subconstienta de a scapa de ceea ce te imbacseste, atat la propriu cat si la figurat.

Te joci cu parul. Daca rasucesti firele de par in timp ce te afli in fata unui interlocutor, e semn de manipulare. Da, din partea ta catre celalalt! Ai vrea sa domini chiar si conversatia de s-ar putea!

Ai obsesia ordinii. Daca faci mereu ordine, simti, de fapt, nevoia sa detii controlul asupra oricarui lucru, crezand ca numai asa totul va merge bine si ca viata nu este in pericol.

Atingi, de obicei, oamenii cu care vorbesti. Daca in timpul unei conversatii atingi intr-un fel interlocutorul, inseamna ca simti nevoia de a te apropia de el. In acele momente, consideri ca relatia este prea indepartata si incerci sa te apropii cu gesturi fizice.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Orice om care adopta un stil de viata sanatos stie ca trebuie sa doarma intre 7 si...
Gustul dulce este un simt de baza care ar trebui sa fie experimentat doar atunci cand consumam...