Ti-e frig mai mereu? Afla care sunt posibilele cauze

Ti-e frig mai mereu? Afla care sunt posibilele cauze

Traiesti mai mereu o senzatie de frig? Daca se intampla in sezonul rece, nu e ceva iesit din comun, desi, in casa, la caldura, ar trebui sa scapi destul de repede de aceasta stare neplacuta. Daca ti-e frig si in zile calde, insa, ai o problema si trebuie sa o rezolvi!

Cauzele senzatiei de frig, altele decat temperatura exterioara:

1. Anemie. Aceasta slabiciune e determinata de lipsa de fier din organism si poate fi o cauza a senzatiei de frig. Fara nivelul adecvat de fier, globulele rosii nu mai oxigeneaza suficient tesuturile si organele. Asadar, in aceasta situatie, e necesar consumul de alimente bogate in fier, precum legumele cu frunze verzi.

2. Concentratia scazuta de vitamina B12 duce , de cele mai multe ori, la senzatie de frig in tot organismul. In acest caz se poate obtine nivelul optim de vitamina B12 din alimente(carne) sau din suplimente alimentare.

3. Probleme de tiroida. Daca glanda tiroida functioneaza sub nivelul optim(hipotiroidism), senzatia de frig este normala, deoarece hormonii care regleaza metabolismul si termogeneza (mecanism care produce caldura in corp) nu mai actioneaza cum trebuie. Odata cu frigul pe care-l resimti, se va instala oboseala obosit, iar metabolismul va fi incetinit.

4. Circulatie periferica deficitara. Daca ti-e frig mai mereu in zona degetelor de la maini si/sau de la picioare, inseamna ca sangele in acele zone nu circula tocmai cum trebuie. Aceasta problema poate fi cauzata de:

- coagularea insuficienta a sangelui;

- arterioscleroza( blocarea arterelor ce alimenteaza cu oxigen inima si creierul

- fenomenul Raynaud (tulburare cu spame, constrictie si ngustarea capilarelor cu scaderea fluxului de sange catre degetele de la maini si (rar) catre urechi (pavilioane), degetele de la picioare, mameloane (sfarcuri), genunchi, buze sau nas.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Romania n-a mai cunoscut de cativa ani buni o iarna autentica! Si cand spunem asta, ne referim...
De la 20 grade Celsius , la 2 grade, in doar 24 ore! Apoi de la aceasta...
Te-ai intrebat vreodata care este cel mai rece loc din lume? Daca da, astazi iti oferim un...