Cum sa castigi autoritate la locul de munca

Cum sa castigi autoritate la locul de munca

Fiecare dintre noi doreste sa aiba succes la locul de munca si sa-si impuna cat mai mult autoritatea, insa nu intotdeauna reusim sa facem acest lucru. Iata cum puteti castiga autoritate la locul de munca:

In primul rand trebuie sa aveti mai multa incredere in fortele proprii, deoarece in caz contrar cei din jur nu va vor recunoaste autoritatea si nu va vor respecta.

Purtati haine adecvate pentru meseria pe care o practicati, deoarece cu cat va simtiti mai bine in propria piele, cu atat veti castiga mai multa autoritate.

Fiti increzatori in propria autoritate. Daca aveti un nou job sau doriti sa castigati mai multa autoritate la actualul loc de munca, asigurati-va ca va stiti responsabilitatile si fisa postului si ca va faceti meseria cat mai bine.

Incercati sa nu va dati prea multa importanta. Nu va comportati ca si cum ati fi superiori persoanelor din jur, chiar daca aveti o functie mai inalta. In schimb, aratati ca va pasa de colegi si subalterni si ajutati-i cat de mult va sta in putinta, pentru a le castiga increderea si respectul.

Faceti o impresie buna in fata sefului, a colegilor sau a subalternilor, comportandu-va respectuos si evitand comentariile rautacioase sau jicnitoare.

Invatati sa luati atitudine la locul de munca, atunci cand apare o problema, cautand solutii si cerand ajutorul celor din jur.

Incercati sa nu vorbiti in plus la serviciu, deoarece cei din jur vor interpreta acest lucru ca pe o lipsa de incredere in puterile proprii si nu veti castiga autoritate in fata lor.

Incetati sa va pese daca sunteti simpatizati de cei din jur, deoarece daca incercati sa castigati autoritate nu puteti fi prieteni cu toata lumea. In schimb, aratati ca sunteti increzatori in fortele proprii si cei din jur va vor lua in serios si va vor aprecia.

Fiti pe aceesi lungime de unda cu superiorii, in privinta deciziilor sau a termenelor limita, deoarece daca retractati anumite decizii, va veti pierde autoritatea in fata subalternilor.

Incurajati-va colegii si subalternii in drumul spre succes, ajutandu-i sa-si atinga telurile si veti castiga autoritate la locul de munca.

Utilizati un limbaj adecvat la locul de munca, cu un ton potrivit si fara ezitari, pentru a parea increzatori in fortele proprii si a castiga autoritate.

Ascultati parerile celor din jur si incercati sa nu-i jicniti, in functie de ceea ce cred si nu numai.

Acceptati faptul ca nu sunteti atotstiutori si nu va fie frica sa aratati acest lucru, deoarece nu este o slabiciune, ci o dovada de curaj, pe care cei din jur o vor aprecia.

Tineti-va emotiile sub control si evitati sa va enervati si sa va manifestati agresiv in fata colegilor de munca, deoarece doar facand fata cu calm situatiilor neprevazute, veti putea sa castigati autoritate in fata acestora.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Prietenia la locul de munca este periculoasa, deoarece poate fi folosita ca arma. De cate ori nu...
Oamenii petrec o mare parte din timp la locul de munca. De aceea ar fi indicat sa...
Activitatile de ingrijire a propriei persoane va pot ajuta sa reduceti stresul si sa va imbunatati starea...