Cum sa dezvolti o afacere. Statul te ajuta, daca devii apicultor

Cum sa dezvolti o afacere. Statul te ajuta, daca devii apicultor

Esti in cautarea unei idei de afaceri? Vrei sa te dezvolti sigur si rapid? Ai putea sa incerci un business in apicultura. Statul roman acorda un ajutor substantial crescatorilor de albine.

Ajutorul de minimis(sprijin financiar de maximum 200 00 euro, intr-o perioada de 3 ani) pentru apicultori, in 2018, este de 50 lei pentru fiecare familie de albine!

Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii a dat termen limita de inscriere in program 1 august, insa se lucreaza la o prelungire a termenului pana in luna octombrie. Astfel, cei care au depus cererile si documentele doveditoare la APIA la timp, vor beneficia de ajutor si pe 2018.

In cazul in care nu te-ai incadrat in termen, nu dispera! Ajutorul de minimis va fi acordat si in 2019.

Suma alocata acestui proiect, pentru anul in curs, este de 33 399 000 lei. Plata se va efectua de catre APIA dupa controalele aferente cererilor de plata depuse pentru Programul National Apicol si dupa centralizarea sumelor eligibile pentru verificarea incadrarii in plafonul alocat. Dupa verificare, urmeaza plata, efectuata la cursul de schimb 4,6585 lei pentru 1 euro, stabilita de Banca Centrala Europeana(BCE) la 29 decembrie 2017.

Mai multe informatii despre Programul National Apicol gasesti pe accesand http://www.apia.org.ro/ro/directia-masuri-de-piata/apicultura/anul-2018

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mierea este un aliment gustos si sanatos, care nu trebuie sa iti lipseasca din bucatarie! Te sfatuim...
Primavara este momentul sa plantezi si sa insamantezi. Daca, de obicei, alegi plante si flori in mod...
Albinele nu ataca neprovocate. La fel si viespile, desi pot parea putin mai nervoase. Pe timp de...