Anghemaht de miel

Anghemaht de miel

Anghemahtul este un preparat culinar obtinut din carne si sos alb.

Aceasta reteta poate fi preparata in preajma sarbatorilor pascale in caz ca preferati carnea de miel sau de ied. In restul anului, anghemahtul poate fi preparat si cu carne de vita sau de pasare, dupa preferinte.

Ingrediente:

- un kg carne,
- un l apa,
- 1/2 lingura de unt,
- 1/2 lingura de faina,
- 6 felii de lamaie,
- sare dupa gust.

Mod de preparare:

1

Se fierb bucatile de miel.

2

Se face separat un rantas alb dintr-o lingura de unt cu o jumatate lingura de faina.

3

Se stinge cu zeama in care au fiert carnea de miel, foarte bine limpezita.

4

Se face un sos mult mai subtire decat cel pentru ciulama.

5

Se toarna sosul peste miel.

6

Se adauga cateva felii subtiri de lamaie, fara samburi, se potriveste de sare si se lasa sa dea impreuna un clocot.

Se serveste foarte fierbinte. Aceasta reteta se poate pregati si cu bucatile de miel prajit.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Preparat primavara, mielul la gratar poate fi servit cu garnitura de legume si salata de sezon. Ingrediente: ...
Mai putin cunsocuta in bucataria traditionala romaneasca este reteta de miel pane. Ca orice tip de carne...
Mielul cu macris este un preparat culinar care se gateste in bucataria romaneasca primavara, in perioada Pastelui. ...