Cum se face gyros

Cum se face gyros

Gyro (gyros) este un tip de sandwich grecesc ce contine carne de miel, de vaca, pui sau chiar de porc si care se serveste de obicei in pita (o lipie).

Pentru a face Gyro iti trebuie urmatoarele ingrediente: 700g de carne de miel, curcan, vita sau pui (pulpa sau file); 4 linguri de ulei de masline; 6 pita (lipii)  mari; ¾ de cana cu iaurt; sucul de la o lamaie; o jumatate de castravete  mic taiat felii; o ceapa rosie taiata felii; cateva fasii de salata verde; o rosie mai mare taiata in 6 bucati.

1

Se pune o tigaie la incins in care mai apoi se pune carnea cu 2 linguri de ulei de masline, cu sare si piper.

2

Cu uleiul ramas se unge fiecare lipie pe ambele parti.

3

Carnea se prajeste pe fiecare parte timp de 2 minute dupa care se da la o parte. Fiecare pita se prajeste pe fiecare parte cate 2 minute in tigaie.

4

Intr-un bol se amesteca iaurtul, castravetii si sucul de lamaie la care se adauga sare si piper.

5

Carnea se taie felii astfel incat sa ajunga pentru fiecare pita.

6

Cu sosul de castraveti se unge fiecare pita in parte si apoi se pun bucati de carne pe fiecare la care se adauga salata, ceapa si rosia.

7

Acum se poate rula pita si se poate servi.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Mancarea greceasca este preferata de oameni din intreaga lume, datorita faptului ca se prepara usor si rapid,...
Deshidratarea reprezinta o modalitate veche de conservare a carnii. Carnea zvantata, asa acum i se mai spune,...
Carnea preparata la garnita - o metoda de conservare folosita inca din vremea romanilor pe care romanii,...