Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.
O mancare cu sos obtinuta din organe de vitel este cea cu rinichi si creier.
O mancare cu sos obtinuta din organe de vitel este cea cu rinichi si creier.
Ingrediente:
- un rinichi de vitel,
- un creier de vitel,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin,
- sare, piper.
Mod de preparare:
Se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu rinichiului.
Cu cat rinichiul este de la un animal mai batran, cu atat trebuie curatit mai atent ca sa nu miroasa.
Se taie felii. Se curata de asemenea un creier de vitel si se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge bine si se taie in bucati.
Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca.
Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper.
Se lasa sa fiarba 10 minute. Se infierbanta o lingura de untura, se pune felii de creier si de rinichi si se intorc pe o parte si pe alta pana capata culoare.
Se scot, se pun in sos si se tin cateva minute pe marginea aragazului fara sa fiarba.
Mancarea se serveste fierbinte.
Daca v-a placut articolul, share pe:
Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.