Mancare de rinichi cu creier

Mancare de rinichi cu creier

O mancare cu sos obtinuta din organe de vitel este cea cu rinichi si creier.

Ingrediente:

- un rinichi de vitel,
- un creier de vitel,
- 3 cepe mijlocii,
- 2 linguri de unt sau untura,
- o lingurita de faina,
- o ceasca zeama de carne sau apa,
- o lingurita de bulion,
- un paharel de vin,
- sare, piper.

Mod de preparare:

1

Se curata rinichii de pielita, se spala in mai multe ape, se taie in doua in lungime, se scoate grasimea din mijloc, deoarece da miros greu rinichiului.

2

Cu cat rinichiul este de la un animal mai batran, cu atat trebuie curatit mai atent ca sa nu miroasa.

3

Se taie felii. Se curata de asemenea un creier de vitel si se tine 10 minute in apa clocotita, se scurge bine si se taie in bucati.

4

Se taie marunt ceapa si se prajeste cu o lingura de untura. Cand incepe sa se ingalbeneasca, se adauga faina si se amesteca pana cand incepe sa se rumeneasca.

5

Se stinge cu zeama de carne, se adauga putin bulion de rosii sau boia de ardei, sare si piper.

6

Se lasa sa fiarba 10 minute. Se infierbanta o lingura de untura, se pune felii de creier si de rinichi si se intorc pe o parte si pe alta pana capata culoare.

7

Se scot, se pun in sos si se tin cateva minute pe marginea aragazului fara sa fiarba.

Mancarea se serveste fierbinte.

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Rizoto poate constitui drept garnitura la mancarea de rinichi. Iata cum se prepara mancarea de rinichi in...
Inainte de a prepara aceasta reteta cu rinichi, este obligatoriu sa lasi rinichii curatati de partea alba...
Acidul gamma-aminobutiric(GABA) este un neurotransmitator care ajuta la trimiterea de mesaje intre creier si in sistemul nervos....