Ostropel de rata salbatica

Ostropel de rata salbatica

Rata salbatica folosita pentru prepararea ostropelului se pregateste la fel ca si carnea de gasca sau gaina.

Ingrediente:

- o rata salbatica mijlocie,
- o lingura de untura,
- 3 cepe,
- 1/2 lingura de faina,
- o lingura de bulion,
- 2 catei de usturoi,
- sare,
- 10 boabe piper,
- o foaie de dafin,
- 2 linguri de otet de vin.

Mod de preparare:

1

Se curata rata salbatica, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o cratita cu putina untura. Daca rata este grasa, se pune fara untura in cratita, deoarece lasa singura grasime.

2

Se lasa sa se rumeneasca. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe sa se rumeneasca.

3

Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul, sarea, piperul, o frunza de dafin.

4

Se toarna sosul peste carne, se lasa sa fiarba pana ce rata este destul de frageda.

5

Cand este aproape gata, se adauga otetul.

6

Se lasa sa mai dea un clocot. Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.

Pagina 1/2

Daca v-a placut articolul, share pe:

Comentarii

Autentifica-te sau creeaza un cont nou pentru a putea comenta!.

Te-ar mai putea interesa

Ostropelul este o mancare aromata cu sos care poate fi preparata din orice carne de pasare. Noi...
Ostropelul se poate obtine din carne obtinuta de la pasarile de curte, dar si din prepelite. In...
Daca pentru friptura folositi rata salbatica, aceasta se marineaza, se lasa in aceasta solutie o ora, dupa...